Japonların uzun yaşama ve gençleşme sırrı bu kitapta

Temmuz 31, 2018

Japonların uzun yaşama ve gençleşme sırrı bu kitapta

Yoshinori Nagumo’nun Japonların Kadim Beslenme Sırrı adlı kitabı, Melih Yılmaz çevirisiyle Doğan Kitap tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Japonlar neden uzun yaşar? Bir asırlık ömrü geride bıraktıktan sonra bile sağlıklı bir hayat süren Japonların uzun yaşam sırrı nedir?  İşte bu sırrı Yoshinori Nagumo Japonların Kadim Beslenme Sırrı kitabında açıklıyor.  Aslında bu sır Japonların binlerce yıllık beslenme geleneğine dayanıyor. Bu gelenek çok sade ve basit: Yemek yemek için karnının guruldamasını bekle! Günde tek öğün tüket!

Peki, günde tek öğün beslenerek nasıl genç ve sağlıklı kalabiliriz?

Aç kaldığımızda vücudumuzdaki gençlik geni olarak da adlandırılan sirtuin geni aktif hale gelir. Sirtuin geni açlığa maruz kaldığında vücudumuzdaki 60 trilyon hücre içindeki tüm genleri tarar ve bozulmuş ya da hasar görmüş genleri onarır. Sirtuin geni ömrü uzatmakla kalmaz, aynı zamanda yaşlanmayı da önler. Bu yüzden, günde tek öğün beslenme yöntemi aynı zamanda bir gençleşme metodudur.

Japonya’nın en popüler hekimlerinden olan ve “Dış görünüş sağlığın göstergesidir” diyen Yoshinori Nagumo bizzat kendisi bu metodun ne kadar faydalı olduğunu gösteriyor. Çünkü bugün 63 yaşında olan Nagumo 30’lu yaşlarında bir genç gibi görünüyor.

Yazar Hakkında:

Yoshinori Nagumo 1955 yılında doğdu. Dört nesildir doktor olan bir aileden geliyor. Aslında meme cerrahı olan Nagumo,  Jikei Tıp Fakültesi ve Kinki Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapıyor, Kore’deki Dong-A ve Çin’deki Dalian tıp fakültelerinde de misafir öğretim görevlisi olarak ders veriyor. Nagumo, meme cerrahisi ve anti-aging uygulamaları konusunda Japonya’nın önde gelen isimlerinden biri.

edebiyathaber.net (31 Temmuz 2018)

Yorum yapın