James Patterson’dan yeni bir Alex Cross romanı

Aralık 11, 2017

James Patterson’dan yeni bir Alex Cross romanı

James Patterson’ın yeni Alex Cross romanı “Kıskaç” Mona Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

İnternet, uydu bağlantıları, Google earth, görüntülü konuşma derken iletişimin güçlendiği 2000’li yıllarda suç dünyasının kodlarının da bir dönüşüme girdiği aşikar. Temel dürtüler aynı olsa da, internet ve diğer siber yöntemler suçluların adeta işlerini kolaylaştırıyor ve onları yakalanmaz kılabiliyor. Bir dedektifin elinde bu çift katmanlı dünyada iz sürmesi için kendi deneyimleri dışında başka bir gücü yok. İşte kahramanımız Alex Cross, onu tüm Washington polis teşkilatında bir efsane haline getiren en büyük kozu; yeni çağın psikolojik travmalarına dair bilgisi ile tekrar karşımızda…

Geçtiğimiz yıllarda beyaz perdede Tyler Perry ve Morgan Freeman gibi aktörler tarafından canlandırılan dedektif Alex Cross karakteri, bu kez yeni çağın en büyük şiddet merkezlerinden biri sosyal medyadaki vahşeti durdurmaya çalışıyor.

DEDEKTİFİN PEŞİNDE BİR DEĞİL İKİ SERİ KATİL VAR!

Dedektif Alex Cross, artık suç dünyasından uzaklaşıp, çocuklarına daha fazla vakit ayırmaya karar vermiştir. Ancak, kendi yaşamında adrenalin azalsa da yeni sevgilisinin iş temposu oldukça yüksektir. Washington Polis Teşkilatı’nın dedektifi Brianna Stone, cesareti, güzelliği ve başarılarıyla göz doldurmaktadır. Cross ile Stone, romantik bir aşka teslim olsalar da Amerika’nın başkentinde kötülüğün durmaya hiç niyeti yoktur. Cinayetlerini internette yayınlamaktan zevk alan bir katili yakalama görevini üstlenen Stone’a, konunun uzmanı olduğu için Cross’un yardım etmesi istenir. Ancak dedektifin sokaklara geri dönüşü, başka bir canavar ruhlu mahkûmun planlarıyla aynı tarihe gelmiştir. Cross’un peşinde bu kez bir değil iki psikopat katil vardır!

JAMES PATTERSON

New York, Newburgh’ta doğan James Patterson, 19 yaşından itibaren yazmaya başladı. Vanderbilt Üniversitesini kazanmasına rağmen yarıda bıraktı ve bir reklam ajansında çalışmaya başladı. 1976 yılında ilk kitabı Thomas Berrryman Number’ı yayınladığında, halen orada çalışıyordu. 31 farklı yayınevinin reddettiği kitap, Edgar Allen Poe Ödülünü kazandı. 1993 yılında yayınlanan Alex Cross serisinin ilk kitabı Along Came a Spider, büyük beğeni toplayarak bir çoksatar oldu. 2001 yılında sinemaya uyarlanan Along Came a Spider’da Morgan Freeman, 2012 yılında sinemaya aktarılan Alex Cross romanında ise Tyler Perry rol aldı. Mary, Mary, Londra Köprüleri, Öldüren Öpücük ve Örümcek Ağı gibi çoksatarlar bulunan Alex Cross ve İlk Ölüm, 2. Şans, 3. Derece, 4 Temmuz, 5. Atlı ve 6. Hedef gibi çoksatarları içeren Kadın Cinayetleri Kulübü serileriyle büyük bir okur kitlesi kazandı. Patterson, 2016 senesi itibariyle dünya çapında 350 milyon adet kitap satışına sahiptir. Patterson, kitaplarının satışıyla Guiness Dünya Rekorları’nda, “En Fazla New York Times Çoksatarı Olan Yazar” unvanını halen korumaktadır. Patterson, öğrencilere bir milyondan fazla kitap bağışlamıştır. ReadKiddoRead.com adlı bir site kurarak, yeni kuşak kütüphanecilerin, öğretmen ve öğrencilerin okuma alışkanlığını güçlendirmeyi hedeflemiştir. Halen Palm Beach’te karısı ve oğlu ile yaşamaktadır.

edebiyathaber.net (11 Aralık 2017)

Yorum yapın