İyi Kitap’ın 152. sayısı yayında

Şubat 4, 2023

İyi Kitap’ın 152. sayısı yayında

İyi Kitap Çocuk ve Gençlik Kitapları Dergisi’nin 152. sayısı yayımlandı. 

Tanıtım bülteninden:

Ümit Kireççi’nin hazırladığı ”Konuşma Balonu” köşesinde grafik roman konusunu ele aldığımız bu sayımızda, 2 grafik romana yer verdik. Genç/yetişkin okuru hedefleyen bu eserlerden ilki, Gürer Mut’un değerlendirdiği Fabien Toulmé imzalı Büyük Aşk. Meritxell Duran’ın yazıp resimlediği Depresyon veya Zafer – Bir Çatışma Günlüğü ise Burcu Yılmaz’ın anlatımıyla yer buldu sayfalarımızda. 

Çağdaş Türk edebiyatının tanınan isimlerinden Nermin Yıldırım’ın son kitabı Bavula Sığmayan ise Gökhan Yavuz Demir’in kritiğiyle ”Yetişkin de Okur” köşesine konuk oldu. 

Çocuk edebiyatımızın iki değerli ismi Aytül Akal ve Mavisel Yener de birer eserleriyle bu sayıdaki seçkimizde yerlerini aldılar. Aytül Akal, Zombili Mombili Roman‘la korku türüne göz kırparken Mavisel Yener, Aklımda Tuhaf Sorular ile çocukları deneme türüyle tanıştırıyor. 

Hollanda çocuk edebiyatının klasiklerinden, Annie M. G. Schmidt’in ”Jip ile Janneke” serisinin iki kitabı da okurumuza tanıtmak istediğimiz eserlerden. Beraber Oynayalım mı? ve Sonsuza Dek Arkadaş isimlerini taşıyan kitaplar hakkındaki değerlendirmeyi Dilek Büyük kaleme aldı. 

Şubat sayımızın içeriğindeki kitaplar bunlarla sınırlı değil elbette. Ömer Açık’ın kaleme aldığı 4 kitaplık ”Umut Öyküleri” serisi, Will Gmehling’in Sonraki Raunt‘u, Ulrich Hub’ın Tilkiler Yalan Söylemez‘i gibi, çocuk ve gençlik edebiyatının güncel örnekleri sayfalarımızı zenginleştiriyor. 

Yarıyıl tatilinin son günlerinde, okuma deneyimlerimizi paylaştığımız dolu dolu bir dergi hazırladık sizlere. Keyifle okumanız, iyi kitapların izinde bizimle yol almanız dileğiyle…

Dergiyi okumak için >>>

edebiyathaber.net (4 Şubat 2023)

Yorum yapın