Dünyaların Çoğulluğu dergisinin 8. sayısı yayınlandı

Kasım 13, 2023

Dünyaların Çoğulluğu dergisinin 8. sayısı yayınlandı

Dünyaların Çoğulluğu dergisinin 8. sayısı (Kasım-Aralık 2023) yayınlandı.

Tanıtım bülteni:

Dünyaların Çoğulluğu, kendisini “şu ana dek yaratılmış ve yaratılacak kurgu/gerçek dünyaların bulanık eskizi” olarak açıklayan edebiyat e-dergisi.

Bu sayıda “Maldoror, Manyetik Alanlar ve Paris Köylüsü” dosyası hazırlandı. Dosyanın içinde Paris Köylüsü‘nün Türkçe baskısında yer alan Ayberk Erkay’ın önsözü, Manyetik Alanlar‘ın 1971 baskısında yer alan Philippe Audoin‘nın önsözü, Gergedan‘ın 15. sayısında yayınlanan Levent Yılmaz’ın yazısı ve Julien Gracq‘dan çevirisi ayrıca Nevzat Yılmaz’ın Maurice Blanchot‘dan çevirisi, Şevket Kadıoğlu’nun Anna BalakianJonathan Petitot‘dan çevirisi ve kendisinin yazısı bulurken ek olarak da Paris Köylüsü‘nden pasaj da yer aldı.

Şiir bölümünde Şevket Kadıoğlu, Nalan Kurunç, Batuhan Çağlayan, İlyaz Bingül ve Onur Tuna Bozbey şiirleriyle, Oğuz Tarihmen “Paul Celan” ve Şevket Kadıoğlu ise “André du Bouchet” çevirileriyle katkıda bulundular.

Yazarların Dünyaları” bölümünde Şevket Kadıoğlu “Maurice Blanchot” çevirisiyle katkıda bulundular.

Öykü bölümünde ise Nalan Kurunç öyküsüyle, Şevket Kadıoğlu ise “Marcel Schwob” çevirisiyle katkıda bulundular.

Düzyazı kısmında da Birkan Çiftçi, Josef Kılıçsız yazılarıyla, Candan Dinç “Peter Sloterdijk“, çevirisiyle katkıda bulundular.

Dergiyi okumak için >>>

edebiyathaber.net (13 Ekim 2023)

Yorum yapın