İşte, home office çalışırken ilham verecek fikirler

Eylül 15, 2021

İşte, home office çalışırken ilham verecek fikirler

Oggusto, home office çalışırken ilham verecek fikirleri derledi.

Kırtasiye Ürünlerini Kullanın

Rengarenk defterler, ajandalar, kalemler, ufak tefek yardımcılar herkesi mutlu eden parçalardan. Gün içerisinde hem işlerinizi takip etmenizi kolaylaştıracak hem de gördükçe neşe verecek kırtasiye ürünlerinden birkaç parça alarak masanızın üzerinde yer verin. Yeni kalemlerle yazı yazmak ya da masaüstü planlayıcılara notlar almak evden çalışırken motivasyonunuzu artıracak küçük ama etkili detaylardan.

Halka Işık Edinin

Gün ışığını iyi almayan bir yerde çalışıyorsanız görüntülü toplantılarda daha fazla ışığa ihtiyacınız olacaktır. Bunun için masaüstü aydınlatmalar ya da lambaderlerden yardım alabilirsiniz. Bir diğer alternatif ise halka ışıklar. Tripodla bir arada satılan halka ışıkları toplantı sırasında bilgisayar üzerine yerleştirerek kullanabilir ve ekrandaki görüntünüzü çok daha aydınlık yapabilirsiniz.

Tek Duvar Rengini Değiştirin

Evinizin havasını komple değiştirmek istiyorsanız duvar rengini değiştirmeye ne dersiniz? Tüm evi boyamak uzun sürecektir ama çalıştığınız odadaki tek bir duvarı boyamak maksimum birkaç saat alacak bir işlem. Görünce size enerji veren bir renk seçin ve çalışırken karşınızda kalan duvarı o renge boyayın. Hem çalışma ortamınızın havasını değiştirmiş olacaksınız hem de home office çalışırken enerjiniz yükselecek.

Kullanışlı Köşeler Hazırlayın

Evdeki eşyalarınızı kullanarak kendinize yeni ilhamlar yaratabilirsiniz. Mutfağınızda, salonunuzda ya da -eğer varsa- evde kullanmadığınız odada; sadece küçük bir masa kullanarak tekli koltuğunuzun önünde yeni bir çalışma alanı yaratabilirsiniz. Özellikle mutfağındaki yemek masasını, kahve köşesini birkaç küçük detayı değiştirerek çalışma yeri olarak kullananların sayısı hiç de az değil.

Aplikasyonları Değerlendirin

Çalışma saatlerinizde daha düzenli olmanızı sağlayacak, hatırlatmalar yapacak, neyi nasıl yapacağınız konusunda destek verecek çok sayıda aplikasyon bulabilirsiniz. Telefonunuza, bilgisayarınıza ya da tabletinize indirerek kullanabileceğiniz aplikasyonlar bir süre sonra sadece ilhamınız değil aynı zamanda vazgeçilmeziniz de olacak.

Dışarıda Çalışın

Sadece bir gün ev dışından çalışmak diğer bütün günler için çalışma ilhamı verebilir. Eğer bilgisayarınızın pil ömrü iyiyse kamp masası ve sandalyesiyle doğaya bile kaçabilirsiniz. Favori kahveciniz, kafeler hatta restoranlarda saatler boyunca çalışabilmek üzere kendinize yer bulabilirsiniz. Günlük rutinden kaçıp evden daha da uzaklaşmaya ihtiyacınız varsa şehir dışında bir otele birkaç günlük rezervasyon yaptırabilir, ofisinizi birkaç günlük kaçamağa bile taşıyabilirsiniz.

Çalışma Yerinizi Değiştirin

Uzmanlar evden çalışırken sadece iş saatlerinde, çalışmak için kullanacağınız bir alan olmasının motive olmaya çok yardımcı olduğunun altını çiziyor. Sürekli olarak evin farklı yerlerine bilgisayar taşımak, günün her saatinde farklı bir yerde çalışmak konsantrasyonu bozsa da bir süreliğine kendinize yeni bir çalışma yeri edinebilirsiniz. Yemek masasını birkaç günlüğüne ofis masasına çevirebilir ya da çalışma masanızı evin başka bir köşesine taşıyabilirsiniz.

Pinterest’e Göz Atın

Dekoratif fikirler çalışma alanınızı değiştirmek için ilham verebilir. Bunun için de kendi dekor zevkinizi kullanabilir ya da dekor dergilerine göz atabilirsiniz. Tam olarak nokta atışı yapacak dekor fikirlerine ihtiyacınız var ise mutlaka Pinterest’e bakın. Her zevke hitap edebilen dekorasyon fikirlerini bulabilir; çalışma ortamınız için ilham kaynakları yaratabilirsiniz.

Dönemleri Kullanın

Evden çalışmayı kocaman bir avantaja dönüştürün ve stilini sevdiğiniz dönemleri ofis dekorasyonunuzda yaratın. Bunun için dönemi en iyi yansıtan parçaları netleştirin ve ona uygun bir masa ve sandalye edinerek işe başlayın. Detaylarıyla güzelleşen masalar, çalışma sandalyeleri dekoratif lambalarla en güzel ilhamı verecek dekorasyonu yaratabilirsiniz.

Motivasyon Duvarı Yapın

Çalışırken karşınızda kalan duvara size ilham verecek görselleri, metinleri yapıştırarak kendinize motivasyon kaynağı yaratabilirsiniz. Sevdiğiniz sanatçıların tabloları, kreatif reklam çalışmaları, fotoğraflar, motto olabilecek sözler, notlar ve çok daha fazlasını karşı duvarınıza iliştirebilirsiniz. Bunun için hamur yapıştırıcılar ya da panolar kullanabilir, çeşit çeşit çerçeveler ve raflarla dekoratif bir tarz yaratabilirsiniz.

Kendinize Çalışma Hediyesi Alın

Gün içerisinde, çalışırken yanınızda olacak bir şeyleri kendinize hediye edebilirsiniz. Lezzetli kahveler hazırlayacak makine, çayınızı uzun süre sıcak tutacak kaliteli bir termos, yeni bir su bardağı, tasarımını çok beğendiğiniz ajanda, marker kalem seti ve çok daha fazlasını çalışma saatlerinize ilham vermesi için seçebilirsiniz.

Renkleri Kullanın

Renk uzmanları çalışma alanında en çok ilham veren rengin siyah ve beyaz olduğunu söylüyor. Temiz ve net bir görünüm sağladığı için bu iki renk çalışma alanları için en çok önerilenler. Sadece beyaz seçerek sade ve yalın bir ortam oluşturabilir ya da siyah ile kontrast bir alan yaratabilirsiniz.

Çalışma alanları için önerilen diğer renkler ise mavi ve yeşil tonları. Soğuk renkler sınıfında olan mavi ve yeşil özellikle çalışma alanlarında odaklanmayı sağladığı, sakinlik verdiği için öneriliyor.

edebiyathaber.net (15 Eylül 2021)

Yorum yapın