“İşte Frank Lloyd Wright” ve “İşte Gaudí” yayımlandı

Ekim 4, 2017

“İşte Frank Lloyd Wright” ve “İşte Gaudí” yayımlandı

“İşte” serisinin son kitapları İşte Frank Lloyd Wright ve İşte Gaudí, 6 Ekim’de hep kitap etiketiyle yayımlanıyor.

Tanıtım bülteninden

Peşini bırakmayan yangınlara inat bugün bile insanların hayranlıkla baktığı eserler bırakmış bir sanatçı: İşte Frank Lloyd Wright! Sanata dair bitmek tükenmek bilmeyen aşkıyla, insanlığa bıraktığı ize paha biçilemeyecek bir efsane: İşte Gaudí!

Bacon, Caravaggio, Cézanne, Dalí, Gaudí, Gauguin, Goya, Kandinsky, Leonardo da Vinci, Magritte, Matisse, Monet, Pollock, Rembrandt, Van Gogh, Warhol, Frank Lloyd Wright. Farklı ülkelerden, farklı akımlardan, sanat dünyasında iz bırakmış on yedi sanatçı. Ödüllü çizerlerin kitaplara özel çizdikleri illüstrasyonlarla her biri kendi başına da bir sanat eseri adayı olan on yedi kitap. Dünyanın seçkin sanat yayıncılarından Laurence King’in hazırladığı “İşte” adlı benzersiz dizi, hep kitap aracılığıyla sanat tutkunlarına ulaşıp onları keyifli bir yolculuğa çıkarıyor. Sanat tarihi konusunda şimdiye kadar benzeri yapılmamış bir çalışma olan dizi, İşte Frank Lloyd Wright ve İşte Gaudí kitaplarıyla tamamlanıyor.

İŞTE FRANK LLOYD WRIGHT

Hayatını radikal değişiklikler ve talihsizlikler arasında geçiren bir usta. Müthiş bir öğretmen. Yaptığı evlerin içini de birer sanat eserine dönüştüren bir mimar. Kimi zaman bir idealist, kimi zaman bir kaçık. Peşini bırakmayan yangınlara inat bugün bile insanların hayranlıkla baktığı eserler bırakmış bir sanatçı: İşte Frank Lloyd Wright. Sanat tarihçisi Ian Volner’ın bilgisi ile çizimlerinde insanlar ve mekânlar arasındaki ilişkilere yoğunlaşan Michael Kirkham’ın illüstrasyonları birleşiyor, okuru tanınırlığına rağmen anlaşılmaz kalmayı başarmış bu sanatçının ayak izlerinin peşinden sürüklüyor.

İŞTE GAUDÍ

Modern zamanların en aykırı ve en sıra dışı miraslarından birinin sahibi… Ömrü boyunca “şu deli, sofu mimar” olarak tanınsa da günümüzde bıraktığı eserlerle tüm dünyayı etkilemeye devam eden bir yetenek. Doğa sevgisini, yarattığı binaların her detayına özenle yerleştiren, hayatını adadığı Sagrada Família projesinin tamamlanmamış haliyle bile görenleri hayrete düşüren bir dâhi: Gaudí. Mimarlık tarihçisi Mollie Claypool’un bilgi birikimi ve Christina Christoforou’nun birbirinden güzel illüstrasyonları birleşip kendini sanatına adayan bir mimarın, küçük odasına kadar hayatının her anını gözler önüne seriyor. Ve karşınıza İşte Gaudí çıkıyor.

edebiyathaber.net (4 Ekim 2017)

Yorum yapın