İşte, çiçek bakımını kolaylaştıran teknolojik ürünler

Ekim 1, 2020

İşte, çiçek bakımını kolaylaştıran teknolojik ürünler

Oggusto, çiçek bakımını kolaylaştıran teknolojik ürünlere yer verdi.

Akıllı saksı

Çiçekler susuz kaldığında kuruyup soluyor, fazla sulandığında ise çürüyor. Akıllı saksılar farklı özellikleriyle çiçeğin olması gerektiği kadar su almasını sağlıyor. ABS içermeyen kaliteli plastikten üretilmiş bir akıllı saksı ile çiçeği olması gerektiği kadar sulayabilirsiniz. Kimi akıllı saksı modelleri su seviye göstergesinin yanı sıra farklı ışık modlarına sahip olabiliyor. Bazı modeller hoparlör ve gece aydınlatması olarak da kullanılabilirken, bazı modeller LED ekranında emojiler kullanarak çiçeğin durumunu öğrenmeyi sağlıyor.

Otomatik sulama sistemleri

Çiçek bakımı için teknoloji ürünleri arasında en çok kullanılan otomatik sulama sistemleri oluyor. Suyun belirli periyotlarda ve zaman aralıklarında verilmesini sağlayan bu cihazlara park, bahçe, villa, bina sitesi, yeşil alan, çim alanı, spor tesisleri, özel mülkler gibi noktalarda ihtiyaç duyuluyor. Bu cihazlar aydınlatmalı LCD ekran, yıkanabilir filtre gibi farklı ek özelliklerle de sunulmakla birlikte genel olarak zamanlama seçeneği ile sisleme ve serinletme için kullanılıyor.

Çim biçme robotu

Çim biçme robotu kullanarak bahçenizin emek harcamadan da bakımlı görünmesini sağlayabilirsiniz. Çim biçme robotları; hızlı bıçak durdurma, navigasyon sistemi, takvim fonksiyonu, alarm sistemi gibi ek fonksiyonlara sahip olabiliyor. Hava şartları kötüleştiğinde ve pili azaldığında şarj yuvasına dönüp kendini şarj edebiliyor.

Toprak PH ölçüm cihazı

Toprak nem ölçer cihazı modelleri topraktaki PH değerini, nem değerini, sıcaklık değerini ve ortamdaki ışık yoğunluğunu ölçmeye olanak tanıyor. LCD ekranında verilerin okunabildiği bu cihazlar sayesinde bitkileri en doğru şekilde yetiştirilmesi mümkün oluyor.

Mobil uygulama

Bir çiçeksever olarak sizler de tarım arazisinde veya doğa yürüyüşünde karşılaştığınız bitkileri merak ediyorsunuzdur. PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu merakı gidermek için geliştirilmiş bir çözüm. Fotoğrafı çekilen bitkinin hangi türe ait olduğunu tespit eden uygulama, bitkinin adını ve özelliklerini gösteriyor.

edebiyathaber.net (1 Ekim 2020)

Yorum yapın