David Walliams’tan çocuklara: Buz Canavarı

Ekim 1, 2020

David Walliams’tan çocuklara: Buz Canavarı

David Walliams’ın “Buz Canavarı” adlı romanı, 10 ve üzeri yaş grubu için Tony Ross’un resimleri ve İpek Şoran’ın çevirisiyle Can Çocuk Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Dünyaca ünlü İngiliz yazar David Walliams’ın en sevilen çocuk kitapları Türkiye’de okurla buluşmaya devam ediyor!

Roald Dahl’ın varisi olarak görülen ve İngiltere’nin J. K. Rowling’ten sonra en çok okunan çocuk kitapları yazarı David Walliams’ın, yayımlandığında tam 100 hafta listelerin başından inmeyen kitabı Büyükbaba’nın Müthiş Firarı’ndan sonra, Türkçede çok sevilen kitaplarına bir yenisi daha eklendi: Buz Canavarı Can Çocuk Yayınları etiketiyle raflarda!

On yaşındaki bir yetimle 10.000 yaşındaki bir mamutun kalpleri ısıtan hikâyesi!

Viktorya devri Londrası’nda, sokaklarda yaşayan yetim Elsie, Kuzey Kutbu’nda bulunan gizemli  Buz Canavarı’nı duyduğunda daha fazlasını öğrenmeye karar verir. Tesadüfi bir karşılaşma Elsie’yi bu yaratıkla karşı karşıya getirir ve Londra sokaklarından Kuzey Kutbu’na uzanan nefes kesici bir macera başlar.

David Walliams’ın şimdiye kadar yazdığı en destansı macera olan Buz Canavarı‘nda kahramanlar farklı şekil ve boyutlarda karşınıza çıkacak!

Edebi üslubu Roald Dahl’a benzetilen ve Dahl’ın varisi olarak kabul edilen, şimdilerde İngiltere’nin en sevilen çocuk edebiyatı yazarlarından David Walliams’ın çocuk kitapları bugüne dek 23 milyonu aşkın okura ulaştı ve dünyada 53 dile çevrildi. 

Bu doğru olabilir miydi?

Gerçek bir canavar ha?

Hem de on bin yaşında?

Elsie canavarların gerçek olmadığını bilecek yaştaydı,

bir  yandan da gerçek olabileceklerine inanacak kadar

küçüktü de.

***

Hayatında gördüğü en güzel şeydi. Kalbi pır pırdı, hayallere dalmıştı. Hayvanın tüylerini okşuyordu. Sırtına binmiş gidiyordu. Tüylü uzun hortumuyla oynuyordu. Hayaller âleminde gezinirken, tam arkasında birinin durduğunu sezdi Elsie. Küçük kız korkudan donakaldı. Dönüp bakmaya bile cesaret edemiyordu. Sonra omzunda bir elin varlığını hissetti. Elsie çığlık atmak üzere ağzını açtı… ‘HAH!’ … ama yapamadı. Bir el ağzını kapamıştı..

David Walliams, 1970’te, Merton, Londra’da doğdu. Çocuk kitapları yazarlığının yanı sıra komedyen, oyuncu, senaryo yazarı, sunucu, aktivist ve BBC One’da yayımlanan ünlü bir yetenek yarışmasında jüri üyesi. Walliams’ın çocuk kitaplarının baskı sayısı 23 milyonun üzerine ulaştı ve kitapları 53 dile çevrildi. Edebi üslubu Roald Dahl’a benzetilen ve Dahl’ın varisi olarak kabul edilen David Walliams, şimdilerde İngiltere’nin en sevilen çocuk kitapları yazarları arasında.

Tony Ross dünya çapında “Korkunç Henry” serisinin ve David Walliams kitaplarının çizeri olarak ünlenen Ross, 100’den fazla çocuk kitabı yazıp 2000’den fazla kitap resimledi. Çocuk edebiyatına katkılarından dolayı, 2004’te Hans Christian Andersen Ödülü’ne aday gösterildi.

edebiyathaber.net (1 Ekim 2020)

Yorum yapın