“Gourmand Sonbahar Hasadı 2020 En İyi Yemek Kitabı” ödülü Türkiye’den bir isme

Ekim 1, 2020

“Gourmand Sonbahar Hasadı 2020 En İyi Yemek Kitabı” ödülü Türkiye’den bir isme

Şef Aydan Üstkanat’ın son kitabı “Yap Ye Paylaş” ünlü yemek kitapları yarışması Gourmand’da ödüle layık görüldü.

Daha önce Altın Kitaplar’dan çıkan Un ve Şekersiz isimli kitaplarıyla da ödül alan ünlü Şef Aydan Üstkanat’ın yakın zamanda piyasaya çıkan yeni kitabı Yap Ye Paylaş yemek kitapları yarışmalarının Oscar’ı olarak görülen ve sektörün tek uluslararası yarışması olan Gourmand’da “Gourmand Sonbahar Hasadı 2020 En İyi Yemek Kitabı” ödülünü kucakladı. 1995’den beri faaliyetlerini sürdüren bu prestijli yarışma, ülkenin yemek kültürünü ve ruhunu tüm dünyaya sunmak adına büyük önem taşıyor. Aydan Üstkanat, Yap Ye Paylaş kitabı ile gelen bu önemli başarıyla birlikte 2021 Best in the World Gourmand ödüllerinde ülkesini tüm kategorilerde temsil etmeye hak kazanan ilk Türk yazarı oldu. Bu mertebede yarışmaya hak kazanan ‘yılın en iyileri’ kategorisinde yalnızca dört kitap bulunuyor.

Yap Ye Paylaş ile kolay ulaşılabilir malzemelerle hazırlanan, sağlıklı ve lezzetli tariflerin en şık sunumlarını okurlara sunan Ünlü Şef Aydan Üstkanat bu başarısıyla ilgili, “Uluslararası bir mecrada ülkemi temsil etmek ve kültürümüzün eşsiz güzelliklerinden faydalanarak böylesi bir başarı kazanmak benim için büyük bir onur,” yorumunda bulundu.

AYDAN ÜSTKANAT
İzmir doğumlu Aydan Üstkanat, sanatın pek çok dalında eğitim aldı. Gençlik yıllarında resim ve müzik çalışmaları da yapan yazar, Girit kökenli ailesinden öğrendiği yemek kültürünü; sanatçı, araştırmacı ve yaratıcı kimliğiyle geliştirdi. Şef, yemek yazarı, stilisti ve fotoğrafçısı da olan Üstkanat’ın, dergilerle başlayan basın hayatı ulusal bir gazetede gastronomi yazılarıyla 20 yıldır sürüyor. Üstkanat, şu anda Lezzet dergisinin başyazarıdır. 300’ün üzerinde yeniden yapılandırdığı reçeteler hazırlamıştır. Hazırladığı yenilikçi kombinlerle mutfaklara ‘mor kısır’ ‘sakızlı yemekler ‘ıhlamurlu ev poğaçası’ ‘çıtır bamya’ gibi pek çok yeni tarif kazandırmıştır. Bugüne dek basılmış sekiz yemek kitabı bulunuyor.

Yazarın Aldığı Ödüller

Gourmand Awards 2013 Şekersiz Kitabı “En İyi Tasarım” Gourmand Best of the World ödülü

Gourmand Awards 2013 Şekersiz kitabı “En İyi Şef Yazar” Gourmand Best of the World ödülü

Gourmand Awards 2017 Un kitabı “En İyi Fotoğrafçı” Gourmand Best of the World Ödülü

Türkiye Lezzet Ödülleri 2017 “En İyi Yemek Yazarı” ödülü

Ateşbaz-ı Veli Ödülleri 2017 Un kitabı “Yılın En İyi Yemek Kitabı” ödülü

Gourmand Awards 2020 Yap Ye Paylaş kitabı Sonbahar Hasadı “En İyi Kitap” Gourmand Best of the World ödülü

edebiyathaber.net (1 Ekim 2020)

Yorum yapın