Işıl ışıl bir yılbaşı armağanı: Yıldız Öyküleri

Aralık 18, 2020

Işıl ışıl bir yılbaşı armağanı: Yıldız Öyküleri

Anita Ganeri’nin yazdığı, Andy Wilks’in resimlediği Yıldız Öyküleri, 7 ve üzeri yaş grubu için Arden Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

En güzel hediye hâlâ ve yalnızca kitap!

Her gece üzerimize örtülen o ışıltılı pelerinin meraklı ve tatlı öykülerine hazır mısınız? Arden Yayınları’ndan çıkan Yıldız Öyküleri’ni Anita Ganeri yazdı, Andy Wilks büyülü çizimleriyle hayat verdi. 7 yaş ve üstü için, ciltli, altın varak baskılı kapağı ile göz alıcı, kalıcı bir armağan… Tüm kitabevlerinde ve internet satış mağazalarında…

Binlerce yıldır geceleri gökyüzüne bakıp birbirimize yıldızların öykülerini anlatıyoruz. Samanyolu’nda göz kırpan milyarlarca yıldızı kim saçtı gökyüzüne? Güneşi bıkmadan, yorulmadan kim taşıyor sırtında? Kutup ayısı can havliyle koşarak nasıl attı kendini gökyüzüne? Pekan gökte açılan yırtığı var gücüyle büyütmeseydi dünyaya yaz gelebilir miydi?

Yıldız Öyküleri’nde dünyanın dört bir yanından 23 farklı anlatı yer alıyor. Eski Yunan’dan Afrika kabilelerine, Çin’den Avustralya yerlileri Aborjinlere, İnka’lardan Navaho yerlilerine, farklı kültürlerin gökyüzüne ilişkin efsaneleri bir araya geliyor, insanoğlunun çağlar boyunca dünyayı ve evreni anlama çabasına ışık tutuyor.

edebiyathaber.net (18 Aralık 2020)

Yorum yapın