İnteraktif etkinlik: “Sessizlikte Diyalog”

Ağustos 9, 2023

İnteraktif etkinlik: “Sessizlikte Diyalog”

İstanbul Diyalog Müzesi, işitme engelli bireylerin yaşamlarını anlamak, empati kurmak ve iletişim becerilerini zenginleştirmek isteyen ziyaretçilere “Sessizlikte Diyalog” deneyimini sunuyor.

Sessizlikte Diyalog deneyimi, işitme engellilerin yaşamlarını anlamak isteyen her yaştan katılımcıya yönelik olmakla birlikte, katılımcılara işitme engellilerin günlük yaşamlarını deneyimleme ve iletişimlerini nasıl kurduklarını anlama fırsatı sunarken, aynı zamanda empati kurma ve iletişim becerilerini geliştirme imkânı sağlıyor. 

Deneyim, katılımcılara dış dünyadan izole edilmiş ses yalıtımlı bir alan içinde tamamen sessiz bir ortam sunuyor. Katılımcılar, özel olarak tasarlanmış kulaklıkları sayesinde dış dünyadan gelen sesleri duymuyorlar ve bir saat boyunca sessiz bir iletişim deneyimi yaşıyorlar. Ayrıca, deneyime katılan ziyaretçi gruplarına işitme engelli rehberler eşlik ederek, kendi dünyalarını yakından tanıma fırsatı sunuyorlar.

İstanbul Diyalog Müzesi; toplumsal farkındalığı artırmak, farklı yaşam deneyimlerini paylaşmak ve daha empatik bir toplum oluşturmak amacıyla “Sessizlikte Diyalog” deneyimini sunmaktan büyük mutluluk duyuyor. Müzenin ziyaretçilerine de bir mesajı var: “Sessizliği keşfedin, duygularınızı ifade etmenin yeni yollarını deneyimleyin ve işitme engelli bireylerin dünyasına bir adım daha yaklaşın!”

edebiyathaber.net (9 Ağustos 2023)

Yorum yapın