Michel Bussi sevenlere müjde

Ağustos 9, 2023

Michel Bussi sevenlere müjde

Michel Bussi’nin “Öteki Anne” adlı romanı, Gözde Koca çevirisiyle Epsilon Yayınevi tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

FRANSA’NIN EN SEVİLEN POLİSİYE YAZARI MICHEL BUSSI’DEN SOLUK KESEN BİR PSİKOLOJİK GERİLİM VE POLİSİYE DAHA…

Ben diğer çocuklar gibi değilim. Biraz farklıyım. Birden çok annem var mesela. Anlatması biraz zor. Benim için de epey karmaşık. Annelerimden biri ölümle burun buruna olabilir hatta. Hem de benim yüzümden. Çünkü hangisi annem…Ben… Ben gerçekten bilemiyorum.

Henüz üç buçuk yaşındayım. Pek bir şeyi bilmem beklenemez zaten. Ama bildiğim tek bir şey var. O da peluş oyuncağım Guti’ye gözüm kapalı güvenebileceğim. Hem de herkesten çok, annelerimden bile…

Ben Guti’den başka kimselere inanamasam da bana inanan biri var. Okul psikoloğum Vasile.

Gerçekten bana inanıyor mu?

Sahiden de gerçek annemin kim olduğunu bulabilir mi?

Yazar hakkında

Fransız yazar ve siyaset bilimci Michel Bussi, 1965’te doğdu. En çok gerilim ve polisiye türündeki romanlarıyla ün kazandı. Bussi, özellikle Fransız Alps bölgesini ve Normandiya’yı konu alan romanlarıyla tanınır. Yazar ülkemizde Yusufçuk, Siyah Nilüferler ve Korsika Uçurumu gibi kitapları ile biliniyor.

Rouen Üniversitesi’nde Coğrafya Profesörü olarak görev yapmış ve Fransız Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi’nde (CNRS) bir kamu bilimsel ve teknik araştırma birimini yönetmiş olan Bussi, ayrıca seçim coğrafyası konusunda uzmandır. Fransa’nın en çok satan yazarlarından biri olarak tanınan Bussi’nin eserleri pek çok dile çevrilip dünya genelinde okuyucu kitlesi bulmuştur.

edebiyathaber.net (9 Ağustos 2023)

Yorum yapın