İnebolu Kültür ve Sanat Derneği Oğuz Atay Öykü Yarışması düzenliyor

Nisan 6, 2021

İnebolu Kültür ve Sanat Derneği Oğuz Atay Öykü Yarışması düzenliyor

İnebolu Kültür ve Sanat Derneği, 12 Ekim 1934’te Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde doğan Oğuz Atay adına bir öykü yarışması düzenliyor. İlk kez düzenlenecek Oğuz Atay Öykü Ödülü yarışmasının son başvuru tarihi 30 Haziran 2021 olarak belirlendi. Yarışmaya [email protected] adresinden katılım sağlanabilecek.

Yarışmadaki kısıtlar: Katılım herkese açıktır Oğuz Atay Öykü Ödülü 2021 Şartnamesi:

1)KONU: Yarışmanın konusu serbesttir.

2)AMAÇ:12 Ekim 1934 İnebolu-Kastamonu doğumlu, Türk Edebiyatının usta kalemi ve yazdığı birbirinden değerli eserlerle edebiyatımızda yeri doldurulamaz bir yazar olan Oğuz Atay’ı doğduğu şehirde öykücü kimliğiyle anmak ve anısını yaşatmak, Oğuz Atay’ın öykücü kimliğine dikkat çekmek, Edebiyatımıza yeni eserler kazandırılmasına aracı olmak, Yazmayı uğraş edinmiş kişilere edebi paylaşım ortamı sağlamak.

3)YARIŞMA ORGANİZASYONU: Yarışmanın organizasyonu İnebolu Kültür ve Sanat Derneği tarafından yapılmaktadır.

4)KATILMA KOŞULLARI:

1.Katılım herkese açıktır. Konu sınırlaması yoktur.

2.Sadece öykü başvuruları kabul edilmektedir. Roman, deneme, şiir, vb. türlerde yapılan başvurular değerlendirme dışı bırakılacaktır.

3. Katılım bir öykü ile olacaktır. Bir kişi, birden fazla öykü ile başvuruda bulunamaz.

4.Öykülerde sayfa ve sözcük sınırlaması yoktur.

5.Daha önce basılı veya sanal herhangi bir ortamda yayımlanmış ve/veya ödül almış öyküler değerlendirmeye alınmayacaktır.

6.Öykülerin bir yazı programı belgesine kaydedilmiş olarak belirtilen e-posta adresine gönderilmesi gerekmektedir.

7. Posta, kargo ve elden yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

8.Oğuz Atay Öykü Ödülü’ne katılan öyküler seçici kurula yazar kimlikleri gizli olarak sunulmaktadır. Bu nedenle öykünün yer aldığı dosyada yazarın kimliğine dair bir bilginin yer almamasına dikkat edilmelidir. Yazarlar öykülerinde sağ üst köşesinde bir rumuz kullanmalıdır.

9.Öykü dosyası ile birlikte öykünün adını taşıyan başka bir dosyada yazarlar kimliklerini, rumuzlarını ve iletişim bilgileri ile birlikte kısa özgeçmişlerini belirtmelidir.

10.Yarışmaya gönderilen öykülerin hukuki ve bilimsel sorumluluğu yazarına aittir. Dereceye giren öyküler ve jüri tarafından yayımlanmaya değer görülen öyküler birinci olan öykünün adını taşıyan Oğuz Atay Öykü Ödülü 2021 anı kitap olarak yayımlanacaktır. Bu kitabın dışında kalan öyküler ise başka herhangi bir yerde kullanılmayacaktır.

5) SEÇİCİ KURUL:

Hasan Özkılıç, Hürriyet Yaşar, Ercan Y. Yılmaz, Hüseyin Peker, Altay Ö. Erdoğan

6) ÖDÜLLER:

Değerlendirme birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülü şeklinde yapılacaktır. Dereceye giren yazarlara Oğuz Atay kitap seti ve Oğuz Atay Öykü Ödülü 2021 adına hazırlanan plaketler verilecektir. Çıkacak olan kitapta öyküsü yer alan yazarlara onar adet kitap armağan edilecektir. Bunun dışında herhangi bir telif ödenmeyecektir.

7) 2021 YILI YARIŞMA TAKVİMİ: Başvuru başlangıç tarihi: 1 Mart 2021Son başvuru tarihi:30 Haziran 2021Sonuçların açıklanması:1 Ekim 2021Ödül töreni: Oğuz Atay’ın doğum günü olan 12 Ekim 2021’de İnebolu’da gerçekleştirilecektir. Ödül alan yazarlar İnebolu Kültür ve Sanat Derneği tarafından konuk edilecektir.

8)YARIŞMA İLETİŞİM BİLGİLERİ

Eserlerin gönderileceği e-posta adresi: [email protected]

Yarışma ile ilgili bilgi almak için, Hasan İlyasoğlu (İnebolu Kültür ve Sanat Derneği başkanı)Tel: 0536 525 91 23Özlem Keskin (Düzenleme komitesi adına)Tel: 0542 809 74 03 Bu şartname 8 maddeden oluşmuş olup yarışmaya başvuranlar tarafından kabul edilmiş sayılır.

edebiyathaber.net (6 Nisan 2021)

Yorum yapın