“İkinci Dünya Savaşı: İnfografik” üzerine | Deniz Ada

Şubat 23, 2023

“İkinci Dünya Savaşı: İnfografik” üzerine | Deniz Ada

Kronik Kitap, İkinci Dünya Savaşı serisine kaldığı yerden devam ediyor. Serinin 15. kitabı ise yayımlanmasıyla birlikte dünya çapında ses getiren İkinci Dünya Savaşı: İnfografik. Avrupa’da demokrasilerin çöküşüyle birlikte başlayan kitap, okurların hap bilgiler ve detaylı istatistiklerle savaşın her aşamasını yakından takip etmesini sağlıyor ve nihayetinde imparatorlukların dağılma sürecine değin götürüyor. 

İkinci Dünya Savaşı’na dair elimizdeki veriler, ortaya çıkan yeni belgelerle birlikte gün geçtikçe artıyor. Bu verilerin tasnifindeki eksiklikler ise savaşın ve savaşa yol açan sürecin anlaşılmasında yeni zorlukları beraberinde getiriyor. İkinci Dünya Savaşı: İnfografik, okurların bu veri okyanusunda kaybolmasının önüne geçmeyi hedefliyor.

İkinci Dünya Savaşı’nı daha önce hiç anlatılmayan bir şekilde okuyucuyla buluşturan İkinci Dünya Savaşı: İnfografik, zekice tasarlanan grafikler, diyagramlar ve tablolarla verilere dayalı görsel bir şölen sunuyor. İçerisinde barındırdığı yüzlerce çizim, özenle hazırlanmış çok sayıda grafik ve taktik harita, derinlemesine yapılan analizlerle elde edilen binlerce istatistik, siyasî, askerî ve ekonomik ilişkilere dair diyagramlar okurlara farklı bir deneyim yaşatıyor.

Savaş yıllarının yanı sıra, harbin öncesi ve sonrasının da mercek altına alındığı kapsamlı verilerle hazırlanan, birbirinden farklı renkli tablolar ve grafiklerle sunulan ve yayımlanmasının ardından pek çok dile tercüme edilen İkinci Dünya Savaşı: İnfografik, tarihseverlerin İkinci Dünya Savaşı’na katılan ülkelerin askerî, ekonomik ve sair alanlardaki verilerini kapsamlı bir şekilde inceleyebilecekleri ilk ve tek çalışma olma niteliğini taşıyor.

Yurt dışında da adından övgüyle bahsedilen eser, savaş tarihi ve bilhassa da İkinci Dünya Savaşı meraklılarının kitaplığında bulunması gereken kıymetli bir kitap. İngiltere’nin önde gelen askerî tarih dergisi Britain at War kitap hakkında, “Oldukça güzel şekilde sunulan nefis bir eser… Onca karmaşık detayı anlatabilmek için yaratıcı ve benzersiz yollar bulunmuş. Okura başından sonuna estetik bir tatmin sunuyor,” ifadesini kullanıyor. 

Kitaptan>>>

edebiyathaber.net (23 Şubat 2023)

Yorum yapın