İBB’den çocuk kitapları fuarına engel

Mayıs 3, 2018

İBB’den çocuk kitapları fuarına engel

Eğitim Sen ve Kartal Belediyesi’nin düzenlediği “4. Geleneksel Çocuk Kitapları Fuarı” İBB tarafından engellenmek istendi.

 Eğitim Sen ve Kartal Belediyesi’nin düzenlediği “4. Geleneksel Çocuk Kitapları Fuarı” İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından engellenmek istendi.

İstanbul Kartal Meydanı’nda gerçekleşmesi planlanan fuar için kurulan etkinlik çadırı İBB Zabıta ekiplerince hiçbir gerekçe gösterilmeksizin kaldırılmak istendi.

Eğitim Sen 5 No’lu Şube, konuya dair yayımladığı açıklamada İBB’nin Kartal Meydanı’nı çocuklara kapatmasına tepki göstererek fuarın Kartal Belediyesi’ne ait farklı bir alanda yapılacağını duyurdu.

“2 Mayıs günü saat 10.00 civarı İBB onlarca zabıtayla baskın yapar gibi, işgal eder gibi Kartal Meydanı’na gelmiş, fuar çalışmalarına engel olmaya çalışmış, çadır ve stantların kurulmasını engellemiş, çalışan işçiler Zabıta müdürü ve zabıtalar tarafından tehdit edilmiştir. Bugüne kadar birçok etkinlik için kullanılan Kartal Meydanı bir tek çocuklara kapatılmıştır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Eğitim Sen karşıtlığını biliyorduk, fakat çocuk kitaplarına karşı olabileceklerini tahmin edememiştik.

Herhangi bir gerekçe gösterilmeden engellenmeye çalışılan çocuk kitapları fuarı Kartal Meydanı’nda Kartal Belediyesi’ne ait farklı bir alanda yapılacaktır. Eski adliye binasının olduğu alanda yapılacak olan kitap fuarı çalışmaları hızla devam etmektedir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi çocukların kitapla buluşmasını engellemeye çalışmıştır.  Kamuoyu tarafından bilinmelidir ki Kartal Belediyesi de Eğitim Sen de bu kitap fuarını yapma konusunda kararlıdır.

Etkinlik; 08-13 Mayıs Tarihinde başlayacaktır.”

Kaynak: Sendika62.org

Yorum yapın