Hollanda’nın bol ödüllü yazarı Anna Woltz, Köpekbalığı Dişleri ile Can Çocuk Yayınları’nda

Ekim 27, 2023

Hollanda’nın bol ödüllü yazarı Anna Woltz, Köpekbalığı Dişleri ile Can Çocuk Yayınları’nda

Anna Woltz’un yazdığı, Martjin van der Linden’in resimlediği “Köpekbalığı Dişleri”, 11 ve üzeri yaş grubu için Lale Şimşek Çalışkan çevirisiyle Can Çocuk Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Unutulmaz bir dostluk ve iyileşme hikâyesi Köpekbalığı Dişleri raflarda.

On bir yaşındaki Atlanta’nın müthiş bir planı vardır: IJssel Gölü’nün çevresini yirmi dört saatte bisikletle katetmek. Hayatının en önemli yolculuğuna çıkarken yanına on iki peynirli sandviç ve dört muzun yanı sıra gece taktığı diş telleriyle Noel ışığı şeridini almıştır. Atlanta pes etmemekte kararlıdır, yoksa her şey ters gidecektir. Finley’nin bisikletine tosladığında henüz yolun çok başındadır. Onunla aynı yaştaki Finley neşeli, komik ve gizemli biridir. Evden kaçmış ve yanına hiçbir şey almamıştır. Cebindeki köpekbalığı dişleri hariç…

Atlanta Finley ile karşılaştığı için şanslı mıdır yoksa şanssız mı?

“Su kenarında bir bankta oturuyorduk. Ellerimin titremesi sonunda geçmişti. Yer yer kurumuş, yer yer canlı ağaçlarla dolu ormanda zar zor nefes alabilmiştim. Finley bu halimi görünce zombilerle ilgili şaka yapmayı bırakmıştı. Dar patikada bisikletlerimizi birbirine çok yakın sürerek, hiç konuşmadan ormandan çıkmıştık.”

1981 yılında Londra’da doğan Anna Woltz, bir buçuk yaşındayken ailesiyle Hollanda’nın Den Haag şehrine taşındı ve burada büyüdü. On beş yaşında kendi okul hayatıyla ilgili Volkskrant gazetesinde köşe yazıları yazmaya başladı. İlk kitabı Alles Kookt Over (Tüm Yemekler Taşıyor) 2002 yılında yayımlandı. Gips (Alçı) adlı kitabı 2016 yılında Hollanda’nın en prestijli ödülü olan Gouden Griffel Ödülü’ne, Alaska ve De Tunnel (Tünel) adlı kitapları ise Zilveren Griffel Ödülü’ne değer görülmüştür. Anna Woltz’un kitapları İngilizce, Fransızca, Almanca ve İtalyanca başta olmak üzere yirmi sekiz farklı dile çevrilmiştir.

edebiyathaber.net (27 Ekim 2023)

Yorum yapın