“Hikâye Anlatma Sanatı” ve “Anlatan Beden” Atölyesi 24-25 Ocak’ta

Ocak 5, 2015

“Hikâye Anlatma Sanatı” ve “Anlatan Beden” Atölyesi 24-25 Ocak’ta

hikayeanlatTanınmış hikâye anlatıcısı Ragnhild A. Mørch tarafından yürütülecek “Hikâye Anlatma Sanatı” ve “Anlatan Beden” Atölyesi, 24-25 Ocak’ta (10.00-17.00) Köşe Sahnesi’nde düzenleniyor.

Bu atölyede; hem bir hikâyeyi ezberlemeden onu kendi tarzınızda nasıl anlatacağınızı hem de bedeninizle nasıl daha iyi anlatacağınızı öğreneceksiniz.

Farklı egzersizler aracılığıyla anlatmak istediğiniz hikâyeye kendi sesinizi ve kendi renginizi vermeyi öğreneceksiniz. Bu süreçte “gündelik anlatım” ile “sanatsal anlatım” arasındaki farkı deneyimleyeceksiniz. Daha sonra çeşitli pandomim ve fiziksel tiyatro tekniklerini kullanarak bedeninizle nasıl daha iyi anlatabileceğiniz üzerine çalışılacak. Burada; beden ve mekân farkındalığı, bedensel ifade, jest ve mimik kullanımı temel başlıklar olacak.

Ücret: Öğrenci: 400, Tam: 450 TL

Adres: KÖŞE SAHNESİ, Rasimpaşa Mahallesi Uzunhafız Sokak No:57 Kadıköy / İstanbul

Kimler Katılabilir: Bu atölyeye hem yeni başlayanlar hem de daha önce hikâye anlatıcılığı eğitimi almış olanlar katılabilirler.

Nasıl başvuracaksınız? Bu atölyeye neden katılmak istediğinizi belirten bir niyet mektubunu [email protected] adresine göndererek başvurunuzu yapabilirsiniz.

edebiyathaber.net (5 Ocak 2015)

Yorum yapın