Hiç yeşil aslan olur mu?

Kasım 12, 2015

Hiç yeşil aslan olur mu?

yesil_aslan_kapak.inddRoberto Piumini’nin “Yeşil Aslan” adlı kitabı, okumayı yeni öğrenmiş çocuklar için Nükhet Amanoel çevirisi ve Can Çocuk Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Yeşil aslan ve Ugo’nun sürprizlerle dolu oyunlar oynadığı adaya hoş geldiniz! Tuhaf balıklar, ürkek çiçekler, şaşkın korsanlar, konuşan volkanlar ve daha neler neler… İki arkadaşın dünyasındaki bu rengarenk maceraya herkes davetli!

Ugo’yla birlikte Yeşil Aslan’ın sırtına atlayıp düşlerle dolu bir dünyaya yolculuk yapıyoruz.

“’Şimdi çiçeklerimiz olduğuna göre onları verecek birini bulmalıyız,’ demiş aslan.

‘Tamam,’ demiş Ugo.

Kumsalda yürümeye koyulmuşlar. Yürüye yürüye Ugo’nun daha önce görmediği bir köprüye ulaşmışlar. Denizin üzerinden geçmiş ve yüksek bir volkanın ağzına varmışlar. Ugo ile aslan köprüden yürüyerek geçmişler. Volkanın ağzına vardıklarında ona şöyle seslenmiş aslan:

‘Hey, hey, çiçeklerimizi ister misin?’

Volkan derinden gelen nazik bir sesle cevap vermiş:

‘Çok hoşuma gider.’”

Roberto Piumini

Roberto Piumini 1947’de İtalya’da, Brescia yakınlarında Edolo’da doğdu. İtalya’da çocuk ve gençlik edebiyatının en önemli temsilcilerindendir. Pedagoji öğrenimi gören Piumini yazarlığa geçiş yapmadan önce bir kaç yıl öğretmenlik yaptı, tiyatro ve kukla sanatçısı olarak çalıştı. Ülkesinde yayımlanmış çocuklar, gençler ve yetişkinler için yazılmış çok sayıda romanı, tiyatro oyunları, şiirleri, fabl, masal ve balladları, senaryoları, radyo ve televizyon için yazılmış metinleri, şarkı sözleri ve opera metinleri bulunmaktadır.

edebiyathaber.net (12 Kasım 2015)

Yorum yapın