Hey! Bu eldivenler yürüyor!

Mart 19, 2015

Hey! Bu eldivenler yürüyor!

eldivenlerimi_kim_caliyor_kapak.inddMelek Özlem Sezer’in 5 yaş ve üstü çocuklar için kaleme aldığı Vaghar Aghaei’nin renklendirdiği Eldivenlerimi Kim Çalıyor, Can Çocuk Yayınlarınca yayımlandı.

Büyükannesinin ördüğü eldivenlerin durmadan bir tekini kaybeden Moli bir de ne görsün, eldivenler yürüyor! Bu eldivenlerin ayakları yok ama nasıl oluyor da yürüyebiliyor? Bakalım Moli bu gizemi nasıl çözecek?

Moli, büyükannesinin ördüğü eldivenleri öyle çok seviyor ki her gün rengârenk eldivenlerini sevinçle takıyor, okulda yolda bahçede sürekli onları yokluyor, eve geldiğinde radyatörün üstüne koyup bir güzel de kurutuyor. Fakat bu çok sevdiği eldivenlerinin her gün nasıl oluyorsa aynı teki kayboluyor. Bunun için de babaannesinden durmadan yenisini istemek zorunda kalıyor. Peki ya, bu eldivenler nereye gidiyor?  Yoksa ortada haylaz bir plan mı var dersiniz? Moli’yle bu gizemi birlikte çözmeye var mısınız?

Melek Özlem Sezer, Hacettepe üniversitesi Ekonomi Bölümü’nü bitirdi. Ankara Üniversitesi Kadın Çalışmaları Anabilim Dalı’nda yüksek lisans yaptı ve “Masallarda Toplumsal Cinsiyet” konulu bir tez hazırladı. Milliyet Çocuk (Miço) dergisinde köşe yazarlığı yaptı. TRT Ankara Radyosu için Büyüklere Masallar (2005) ve Masal Masal Makara (2006) bölümlerini hazırlayıp sundu. Masal Kutusu adlı program için metin yazarlığı ve seslendirme yaptı.  Yetişkin edebiyatında şiir, öykü, masal; çocuk yazınında ise şiir, masal, roman, eleştiri, tiyatro, ayrıca senaryo alanlarında çalışmaları var.

edebiyathaber.net (19 Mart 2015)

Yorum yapın