Henüz okumayanlar için: “Tarih Boyunca Akdeniz Uygarlıkları”

Temmuz 20, 2022

Henüz okumayanlar için: “Tarih Boyunca Akdeniz Uygarlıkları”

David Abulafia’nın “Tarih Boyunca Akdeniz Uygarlıkları” adlı kitabı, Oğlak Yayınları tarafından 2005 yılında yayımlandı. Bu zengin tarih araştırmasını öneriyoruz.

Tanıtım bülteninden

“Akdeniz Tarihi, parçalarının toplamından daha fazlasıdır. Akdeniz’ i sınırlayan ülkelerin tarihini yazanlar vardır. Dünya genelinde, Avrupa’ da, Amerika’ da, bizzat Akdeniz çevresinde ve gittikçe artan bir sayıyla Japonya’da çok sayıda tarihçi bu kapsama girer. Ama bu kitap yüzyıllar içindeki İspanya, Kuzey Afrika, Güney Fransa, İtalya, Yunanistan, Türkiye, Levant ve Mısır tarihlerinin bir derlemesi olmanın ötesine geçmeyi amaçlıyor.”

David Abulafia

Kitabı indirimli almak için>>>

Yazar hakkında

12 Aralık 1949 tarihinde İngiltere’de dünyaya gelen David Abulafia, lisans öğrenimini Cambridge Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Akademik çalışmalarına burada devam eden Abulafia, 50 yaşında Cambridge Üniversitesi’nde profesör olmuştur. Akademik çalışmalarına devam eden Abulafia, aynı zamanda edebiyat dünyasında yazmış olduğu eserleri ile adını duyurmayı başarmıştır.

Evli ve iki kız çocuğu babası olan Abulafia, Alfa Yayınları aracılığı ile yayınlamış olduğu Büyük Deniz adlı eserin de yazarıdır.

edebiyathaber.net (20 Temmuz 2022)

Yorum yapın