“Hayatımız Kitap”ın yeni bölümünün konuğu Fahri Aral

Ağustos 30, 2020

“Hayatımız Kitap”ın yeni bölümünün konuğu Fahri Aral

Kitaba ve yayıncılığa odaklanan yeni online program “Hayatımız Kitap”ın, 1 Ekim Perşembe günü 21.00- 21.45 saatleri arasında canlı yayınlanacak ikinci bölümünde Metin Celal’in konuğu, ülkemizde yayıncılık sektörüne uzun yıllardır önemli katkılarda bulunan ve halen Mimar Sinan Üniversitesi Yayınları’nın genel yayın yönetmenliğini yürüten Fahri Aral olacak.

Türkiye Yayıncılar Birliği’nin hayata geçirdiği programın yeni bölümünde, programı hazırlayan ve sunan Metin Celal ile konuğu Fahri Aral, ülkemizde yayıncılığın dünü ve bugünü, gelişimi, sorunları ve çözüm yolları konusunda sohbet edecekler. Zoom üzerinden yapılan program, Türkiye Yayıncılar Birliği’nin YouTube kanalından da canlı olarak takip edilebilir.

Yayıncı ve yazar Metin Celal ile gazeteci ve yazar Sibel Oral’ın dönüşümlü olarak yönettiği “Hayatımız Kitap” programı, yayıncılık sektörünün paydaşlarını bir platform üzerinde bir araya getirerek gerek sektörde çalışanları gerekse sektörle ilgili kişileri, öğrencileri ve Türkiye Yayıncılar Birliği üyelerini bilgilendirmeyi; ufuk açıcı sohbetlerle geleceğe dair öngörüleri, sorunları, yeni fikirleri masaya yatırmayı; topluma yayıncılığı anlatmayı; okumanın önemi ve gerekliliği konusunda bilinç kazandırmayı ve yayıncılık sektörüne itibar kazandırmayı hedefliyor.

Uzun yıllardır yayıncılık dünyasına değerli katkılar sunmuş yayıncı ve yazar Metin Celal, online “Hayatımız Kitap” programında iki haftada bir perşembe günleri yayıncılar, genel yayın yönetmenleri ve editörlerle sohbet ediyor. Metin Celal ve konukları programda, yayıncılık sektöründeki gelişmeler, sorunlar, çözüm yolları, yayın politikaları ve okuma kültürü konularına yoğunlaşıyor. Deneyimli gazeteci ve yazar Sibel Oral ise iki haftada bir perşembe günleri yazarlarla sohbet ederek “Hayatımız Kitap”ta seyircilere, yazma deneyimleri, yeni kitapları ve Türkiye’de okur eğilimleri ve okuma kültürü konularında yoğunlaşan bir program içeriği sunuyor.

Her perşembe 21.00-21.45 saatleri arasında Zoom üzerinden online olarak yayınlanan “Hayatımız Kitap” programının yayın linki Türkiye Yayıncılar Birliği’nin sosyal medya hesaplarından paylaşılıyor. Program, derneğin YouTube kanalından da eşzamanlı yayınlanıyor.

İletişim:                0212 512 56 02

Bilgi için:             

youtube.com/channel                               instagram.com/turkiyeyayincilarbirligi                              facebook.com/turkiyeyayincilarbirligi                               twitter.com/turkyaybir

[email protected]

turkyaybir.org.tr

FAHRİ ARAL HAKKINDA

Yayıncılığa 1967’de Cağaloğlu’nda düzeltmenlikle başladı. Önce May Yayınları’nda genel yayın yönetmenliği yaptı. Uzun yıllar genel yayın yönetmenliği yaptığı İletişim Yayınları’nın aynı zamanda kurucularındandır. Sabancı Üniversitesi Yayınları’nı da kuran ve genel yayın yönetmenliği yapan Aral, 18 yıl önce kuruculuğunu yaptığı İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları’ndaki genel yayın yönetmenliği görevinden 2019 yılında ayrıldı. 2011-2019 yılları arasında dört dönem Türkiye Yayıncılar Birliği İkinci Başkanlık görevini yürüten Aral, Mimar Sinan Üniversitesi Yayınları’nın genel yayın yönetmenliğini yürütmektedir.

METİN CELAL HAKKINDA

1961, Ankara doğumlu. ODTÜ Petrol Mühendisliği Bölümü’nde (1979) ve İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nda öğrenim gördü. Çeşitli yayınevlerinde ve dergilerde (Karacan, Güneş vb.) redaktörlük ve yazı işleri müdürlüğü yaptı. İmge/Ayrım (1984), Yeryüzü Konukları (1984) Poetika (1985), Fanatik (1989) ve Sombahar (1990 – 1996), Özgür Edebiyat (2007 – 2013) şiir ve edebiyat dergilerinin yazı kurullarında yer aldı, yayın yönetmenliğini yaptı. 2013-2017 yılları arasında iki dönem, daha önce Genel Sekreterlik görevini yürüttüğü Türkiye Yayıncılar Birliği’nin Başkanlık görevini yürüttü. 1992 yılından beri Parantez Yayınları’nın yöneticisidir.

SİBEL ORAL HAKKINDA

2000 yılında başladığı gazetecilik mesleğine kültür sanat alanında yoğunlaştı. Taraf Kitap, Radikal Kitap ve Cumhuriyet Kitap’ın yanı sıra IAN Edebiyat, Milliyet Sanat dergilerinde söyleşi dizileri ve yazıları yayımlandı. Almanak ve kolektif kitaplara katkıda bulundu ve uzun süre kitap kritik sitesi K24’ün yayın yönetmenliğini yaptı. Beni Beklerken adlı ilk romanı 2007 yılında, Zayi-Harp ve Darp Ülkesinde Bir Selvi adlı romanı 2011’de, bir araştırma inceleme kitabı olan Toprağın Öptüğü Çocuklar 2015’te yayımlandı. Yeni kitabı Tanıyalım Bu Sefer Birbirimizi yakında yayımlanacak. 

TÜRKİYE YAYINCILAR BİRLİĞİ HAKKINDA

Uluslararası Yayıncılar Birliği’nin (International Publishers Association–IPA) Türkiye’yi temsil eden üyesi Türkiye Yayıncılar Birliği; yayıncılık mesleğini geliştirmek, sektörel sorunları çözmek, korsanla mücadeleye destek sağlamak, telif hakları ile yayınlama özgürlüğünü korumak, okuma kültürünün gelişimine katkıda bulunmak ve Türkiye’yi uluslararası boyutta bir yayıncılık merkezi haline getirmek için çalışıyor. 1985 yılında kurulan Türkiye Yayıncılar Birliği’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı ise Kenan Kocatürk tarafından yürütülüyor.

edebiyathaber.net (30 Eylül 2020)

Yorum yapın