Hatay’ın Karayılanı: “Bir Aykırı Adam” raflarda

Ocak 6, 2022

Hatay’ın Karayılanı: “Bir Aykırı Adam” raflarda

Recep Karaahmetli’nin, “Bir Aykırı Adam-Hatay’ın Karayılanı” adlı romanı Bilgi Yayınevi tarafından yayımlandı.

Hatay’ın Fransız işgali altındaki yılları. O yıllarda halkın yaşadıklarıya, çetecileriyle, Hatay’ın Fransız işgalinden kurtuluş mücadelesini anlatan bir gerçek hayat hikâyesi.

Tanıtım bülteninden:

Onu ilk tanıdığımda, benim için gergin yüzlü, keskin bakışlı ve hırs küpü algılar uyandıran bildik solculardan biriydi. Hiç mi hiç anlaşamamıştık o yıllarda.

Seneler sonra çıktı geldi… On yıldır, dara düştüğümde, çözemediğimde, bunaldığımda Karaahmetliler’in Recep’in sert görünümünün altında gizlediği yumuşak yüreği, sevecen bakışı, özünden veren kişiliği hep yanı başımda oldu.

Bir gün, “Recep, senin yetiştiğin ortamı, genlerini merak ediyorum. Bana sizinkileri anlatsana” dedim. “Anlatmayayım da yazayım ağabey” dedi. Ve yazdı…

Babasını yazarken, bir Türkmen aşiretinden kesitler de vermiş Karaahmetli…

Aşiretinin en ileri geleniyle on yaşındaki bir çocuğun ilişkisini okurken, aşiret kavramı ile ilgili tüm ezberleriniz bozulacak. Kadının aşiret içindeki konumunu görüp törenin sokak ortasında kadın öldürmek olmadığının ayrımına varacaksınız.

Hatay’ın, Fransız işgalinden kurtuluş mücadelesini, çetecileri okurken, kitap sizi bugünkü Hatay’dan alıp o yıllara geri götürecek.

Karayılan’ın baba yanı, çocukları ile ilişkileri ve özverisi can evinizden vuracak sizi.

Kısacası BİR AYKIRI ADAM’ı mutlaka okuyun.

 Anadolu insanının gerçek yüzünü, aklını ve gönlünü, yani özünü keşfedeceksiniz.

Teşekkürler arkadaşım Recep…

EROL ÇEVİKÇE

bilgiyayınevi.net

edebiyathaber.net (6 Ocak 2022)

Yorum yapın