“Harry Potter” dünyası, büyülü etkinliklerle 3-4 Kasım’da

Ekim 25, 2017

“Harry Potter” dünyası, büyülü etkinliklerle 3-4 Kasım’da

74.tif

Bir kültürel fenomen olarak tanımlanan “Harry Potter” serisinin ilk filmi “Harry Potter ve Felsefe Taşı”, “Movies in Concert” serisi kapsamında 3-4 Kasım’da Zorlu PSM Ana Tiyatro’da, canlı orkestra ile izleyicisinin karşısına çıkacak.

“Harry Potter ve Felsefe Taşı”nın John Williams imzalı, ödüllü müziklerinin Orkestra İstanbul tarafından canlı icra edileceği etkinliğin yanı sıra gerçekleşecek “Harry Potter Olmak: Yaratıcı Yazarlık ve Kitap Tasarım Atölyesi”, “Harry Potter ve Felsefe Taşı Yaratıcı Okuma Atölyesi” ve “Harry Potter’ın Edebiyattaki ve Mitolojideki Akrabaları” konulu ilginç söyleşi ile Harry Potter’ın sihirli dünyası Zorlu PSM’ye konuk olacak.

Harry Potter Olmak: Yaratıcı Yazarlık ve Kitap Tasarım Atölyesi // 4 Kasım Cumartesi // PSM Atölye -1, 14:00

Dünyada ve ülkemizde satış rekorları kırmaya devam eden “Harry Potter” kitapları, zihinleri kurcalayan sırları ile gençler ve çocuklar tarafından farklı şekillerde yorumlanıyor. Çocuk Atölyesi işbirliğiyle gerçekleşecek çalışma kapsamında, 8-13 yaş grubundaki çocuklar, çocuk kitapları yazarları Özlem Özyurt ve Nermin Ferhan Karamuti eşliğinde, hayallerinde yarattıkları “Harry Potter”ı kâğıda dökme şansı bulacak. Serinin ilk kitabı “Harry Potter ve Felsefe Taşı”ndan yola çıkarak gerçekleştirilecek bu özel atölye, çocuklara içlerindeki “Harry Potter”ı keşfetme şansı tanıyacak.

Bilet fiyatı: 80 TL (Harry Potter ve Felsefe Taşı in Concert izleyicilerine %50 indirimli.)*

Harry Potter ve Felsefe Taşı Yaratıcı Okuma Atölyesi // 4 Kasım Cumartesi // PSM Atölye-1, 16:30

Çocukların hayal güçlerinin sınırlarını zorlayan “Harry Potter” serisinin ilk kitabı “Harry Potter ve Felsefe Taşı” üzerine kurulu olan yaratıcı okuma atölyesinde çocuklar, felsefe taşına yükledikleri anlamlardan yola çıkarak Hogwarts’ın kendi dünyalarındaki karşılığını oyun, yaratıcı düşünme ve canlandırma teknikleri ile sorgulayacaklar. 10-13 yaş grubundaki çocuklar için eğitmen Çiğdem Odabaşı liderliğinde gerçekleşecek atölye, çocuklara çok sevdikleri “Harry Potter” dünyasını bambaşka bir gözle deneyimleme şansı sunuyor.

Bilet fiyatı: 60 TL (Harry Potter ve Felsefe Taşı in Concert izleyicilerine %50 indirimli.)*

Harry Potter’ın Edebiyattaki ve Mitolojideki Akrabaları // 4 Kasım Cumartesi // Ana Tiyatro, 16:00

Harry Potter serisinin çevirmenleri Sevin Okyay ve Kutlukhan Kutlu , Harry Potter’ın edebiyattaki öncüleri ve benzerleri; Harry Potter’ın mitolojideki kökleri ve serinin dilini şekillendiren esin kaynakları üzerine bir söyleşi gerçekleştiriyor. Bu keyifli etkinlik ücretsiz olarak tüm Harry Potter severlere açık olacak.

Harry Potter ve Felsefe Taşı in Concert konserinin ve atölyelerinin biletlerine www.zorlupsm.com ile www.biletix.com adreslerinden ve Zorlu PSM bilet gişesinden ulaşılabiliyor.

Konser Bileti Fiyatları: 1.Kategori: 290,00 TL / 2.Kategori: 230,00 TL / 3.Kategori: 190,00 TL / 4.Kategori: 150,00 TL / 5.Kategori: 95,00 TL

*Harry Potter ve Felsefe Taşı in Concert etkinliğine, önceden bilet satın almış izleyiciler, Zorlu PSM Ana Gişesi’ne etkinlik biletlerini ibraz ederek, %50 indirim fırsatından faydalanabilecek.

edebiyathaber.net (25 Ekim 2017)

Yorum yapın