Harari’den Hitchcockvari bir dedektif öyküsü: “Yazın Son Gülü”

Nisan 29, 2022

Harari’den Hitchcockvari bir dedektif öyküsü: “Yazın Son Gülü”

Lucas Harari’nin “Yazın Son Gülü” adlı çizgi romanı, Tolga Üyken çevirisiyle Karakarga Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Son sayfasına kadar gizemini koruyan eşsiz bir hikâye! 

Dağın Kalbi adlı kitabıyla okurların beğenisi kazanan Harari’nin ikinci eseri Yazın Son Gülü mükemmel kompozisyon anlayışı ve büyüleyici renk kullanımıyla yaz havasını içinizde hissedeceğiniz bir kitap!

Çizgiromanın tüm dinamiklerini yetkinlikle kullanan Harari bu kez gizemli, romantik ve sürükleyici bir hikâye ile okurlarla buluşuyor. Kendini bir anda pahalı klasik otomobilleri ve lüks villaları olan zengin yatçılar arasında bulan Léo yazar olma umuduyla büyük eserine ilham bulmayı bekleyen bir hayalperesttir. Zengin kuzenin teklifi üzerine bu yazlık bölgeye gelmesiyle yaşamı da bir daha geri dönmemek üzere olağan akışından çıkacaktır. Özellikle de güzel komşusu Rose ile tanıştıktan sonra… 

Lucas Harari’nin yazdığı/çizdiği, stand-up gösterileri ve Çok Güzel Hareketler Bunlar’daki skeçleriyle tanıdığımız Tolga Üyken’in dilimize çevirdiği Yazın Son Gülü Karakarga Yayınları’ndan çıktı.  

Arka Kapak Yazısı:

Yeni Dalga’dan ilham alan Hitchcockvari dedektif öyküsü “Yazın Son Gülü” zarif bir anlatım vaat ediyor. Parıltılı bir estetik, hipnotik renkler ve gizemli atmosferler yaratmak için eşsiz bir görsellik… Tam bir Harari yapıtı!

Yazar olma hayalleri kuran Parisli genç Léo, bir yandan yaratacağı büyük eser için ilham ararken, bir yandan da bir çamaşırhanede çalışmaktadır. Bir akşam, kendisine deniz kenarındaki yazlığına göz kulak olmayı teklif eden kuzeniyle karşılaşır ve hayatı değişir. Evin bulunduğu sahil kasabasında gençlerin kaybolmasıyla oluşan gerilimli ortamda Léo, kaprisli, vahşi ve bir o kadar güzel komşu kızı Rose ile tanışır.

edebiyathaber.net (29 Nisan 2022)

Yorum yapın