Hanzade Servi’den çocuklara: “Mira”

Ocak 28, 2019

Hanzade Servi’den çocuklara: “Mira”

Hanzade Servi’nin çocuklara yazdığı “Mira” Doğan Egmont etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Ne Polyanna ne Küçük Prens onun adı Mira!

Gölgelik kasabası çok şanslı. Çünkü onların bir sır tutucusu, mutluluk göstericisi ve manzara anlatıcısı var. Hanzade Servi’nin Doğan Egmont’tan yayınlanan son kitabı Mira, tanıdştığı herkesin dünyaya bambaşka gözlerle bakmasını sağlayan on iki yaşındaki Mira’nın sımsıcak hikayesini anlatıyor.

Ona bazen Polyanna diyorlar, bazense Küçük Prens. Oysa o, Mira! Çocuklar Mira’yla arkadaş olmak, büyükler de ondan öğüt almak isteyecek. Şemsiye Tamircisi, Komikadım, Görünmez, Körebe, Yarımelma, Cadımelek gibi karakterlerin hikâyeleriyle hem güldüren hem yürekleri ısıtan Mira, herkese mutluluk aşılayacak.

Hanzade Servi hakkında

1978’de doğdu. Anadolu Üniversitesi, İletişim Bilimleri Fakültesi, Basın ve Yayın bölümünü bitirdi. Çeşitli gazete ve dergilerde çalıştı; televizyon ve reklam projelerinde senaristlik ve metin yazarlığı yaptı. Tudem Eebiyat Ödülleri’nde, 2008 yılı Gülmece Öykü Yarışmasında Yayınevi Özel Ödülü’nü alan, 2014 yılı Korku Öyküleri Yarışmasında da birinci olan Hanzade Servi, Gülten Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyat Vakfı İlkgençlik romanı ödülünü de kazandı. Hanzade Servi, kitaplarını yediden yüz yetmiş yediye, ayrım yapmaksızın her yaştan ruhlar için yazıyor.

edebiyathaber.net (28 Ocak 2019)

Yorum yapın