Halim Yazıcı külliyatı “Her Aşk Bir Ay Taşır Alnında” raflarda

Aralık 4, 2020

Halim Yazıcı külliyatı “Her Aşk Bir Ay Taşır Alnında” raflarda

Ödüllü şair Halim Yazıcı’nın tüm şiir kitaplarını bir araya getiren “Her Aşk Bir Ay Taşır Alnında” Klaros Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Hayatını “Şiir Külliyatı”nda Saklayan Halim Yazıcı’nın Toplu Şiirleri

Tüm şiir kitaplarını “Her Aşk Bir Ay Taşır Alnında” adı altında toplayan Bergamalı şairin ilk kitabı, müzik yazarı, yayıncı Ahmet Say editörlüğünde 1982’de, “Türkiye Yazıları Yayınevi’nce, son kitabı ise Lokman Kurucu editörlüğünde 2020’de, “Kaos Çocuk Parkı Yayınevi”nce yayınlandı.

Ceyhun Atuf Kansu, Dil Derneği Ömer Asım Aksoy, SES-Sağlık Emekçileri Sendikası, M.Sunullah Arısoy ve BERKSAV-Bergama Kültür Sanat Vakfı gibi şiir ödüllerinin sahibi olan Yazıcı, 1982-2020 yılları arasında yayımlanan on beş kitabı “Her Aşk Bir Ay Taşır Alnında” adı altında topladı.

Şiirleri Taci Uslu, Hüsnü Arkan, Önder Focan, Erhan Doğan, Ezginin Günlüğü tarafından bestelenen Yazıcı, “CazKedisi Şiir ve Şiir Kültürü” dergisinin genel yayın yönetmenliğini yapmakta.

Yazıcı, son kitabı ve şiiriyle ilgili düşüncelerini ise şöyle özetledi;

“Şiir ile aşk, müzik, toplumsal acı ve mücadele hayatımın merkezinde. 70’li yılların yıkım ve kaos günlerinde yaşanan “Yağmur türküsü/yağmur altında sırılsıklam söylenir” dizelerinden ibaret hayatım.

Bir nedeni bir sonucu yok, öyle. Çünkü duyabileceğiniz, yaşayabileceğiniz en güzel duyguların yoğunluğu. Bu yoğunluk bir müziğe, kediye, insana veya ölüme dair olabilir. Bir vapura olabilir; vapur gelirken arkasındaki tentenelere basan martıların ayak izlerine bile âşık olabilirsiniz. Dolayısıyla ben ne yaşıyorsam, görüyorsam, dokunuyorsam, hissediyorsam onun şiiri oluşuyor. Planladığım bir şeyin, planladığım bir hayatın şiiri oluşmuyor. Nasıl yaşıyorsam, öyle…”

edebiyathaber.net (4 Aralık 2020)

Yorum yapın