Halikarnas Balıkçısı anma etkinlikleri 15 Nisan’da başlıyor

Nisan 12, 2022

Halikarnas Balıkçısı anma etkinlikleri 15 Nisan’da başlıyor

Halikarnas Balıkçısı 15-20 Nisan tarihleri arasında Bodrum’da düzenlenecek kültür, edebiyat etkinlikleriyle anılacak. Balıkçı’nın doğum günü olan 17 Nisan gününü Dünya Merhaba Günü olarak ilan eden Bodrum Belediyesinin öncülüğünde düzenlenecek etkinlikler; birçok akademisyen, yazar, ressam ve tiyatro sanatçısını da ağırlayacak.

Bodrum Belediyesinin organizasyonu, Bodrum Deniz Müzesi, Bodrum Kent Konseyi ve Livaneli Vakfı iş birliği ile düzenlenecek olan kültür ve sanatla dolu etkinlik programında yerel sanatçıların ağırlıklı olarak yer aldığı heykel, resim gibi sanat çalıştayları ve akademisyen konuklarla zenginleşen Balıkçı ile ilgili panel, anlatımlar ve belgesel film gösterimleri olacak.

Anma etkinlikleri programımızın prömiyerinde, Bodrum Belediyesi ve Ara Güler Müzesinin ortaklaşa düzenlediği ‘Ara Güler Arşivinden Halikarnas Balıkçısı Sergisi’, 16 Nisan–8 Mayıs tarihleri arasında Mausolos Sergi Salonu’nda yer alacak. Balıkçı’nın Anıt Mezarı, Anı Evi ile gönül tepesinde anıt mezar alanında, Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın Bodrum’a getirip diktiği bitkilerden oluşan, Halikarnas Balıkçısı Bitkiliği’ni 17 Nisan sabah saat 10.00 da Halk TV ekranlarında yayınlanan ve Serhan Asker’in sunuculuğunu yaptığı ‘Görkemli Hatıralar’ programıyla tüm Türkiye ile anılması planlanıyor.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Bodrum Deniz Müzesi Müdürü Selen Cambazoğlu başta olmak üzere ilgili kurum ve kişilerle eş güdüm içerisinde yürüttüğü ‘Halikarnas Balıkçısı Anma Etkinlikleri’ 16 Nisan akşamı, ‘17 Nisan Dünya Merhaba Günü’ zirvesiyle devam edecek.

“Almanya Kültür ve Medya Bakanı Claudia Roth, eski Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreou,  Türkiye PEN Kulübü Başkanı Zeynep Oral, Buket Uzuner, Zeynep Göğüş, Yunanistan’dan gelen yazar Anna Patakis, halkbilimci yazar Ömer Ünal, yine yazın dünyasının önemli hocalarından Prof. Dr. Levent Yılmaz, Ayşe Arman ve Mehmet Yılmaz da etkinliklerde yer alacaklar.

Etkinliklerin kapanışında ise tiyatro sanatçısı Utku Erişik’in performansını izleyecek katılımcılar, Balıkçı’nın edebî kişiliğini bir kez de tiyatro sahnesinde görme olanağına kavuşacak. “Bir Merhaba Yaraşır” adını taşıyan tek kişilik tiyatro gösterisinin ardından plaket sunumu yapılacak. 

edebiyathaber.net (12 Nisan 2022)

Yorum yapın