Haftanın önerisi: “Cadı Ağacı”

Haziran 23, 2022

Haftanın önerisi: “Cadı Ağacı”

Ayla Kutlu’nun “Cadı Ağacı” adlı romanının 3. baskısı 1999 yılında Bilgi Yayınevi etiketiyle yayımlanmıştı. Bu düşündüren romanı öneriyoruz.

Tanıtım bülteninden

Bir hesaplaşmanın romanı Cadı Ağacı.

Çürümüş, bütün değerlerini yitirmiş, sevgisiz, yalnız bir insanın kendisini sorguya çekmesinin; onu tükenme noktasına getiren, içini kurutan nedenleri arayışının öyküsü. Ama salt bir özeleştiri değil. Yaşanılan durumların, toplumsal olayların, kurulan ilişkilerin de irdelenmesi bir bakıma…

Sorular üreten, kişiyi düşünmeye çağıran bir roman Cadı Ağacı.

Yazar hakkında

Ayla Kutlu, 14 Ağustos 1938’de Antakya’da doğdu. İlköğrenimini Antakya ve İskenderun’da, ortaöğrenimini İskenderun, Gaziantep ve Antakya’da yaptı. Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi (1960). Burslu olarak okuduğu İçişleri Bakanlığı’nın merkez örgütünde görev aldı. Eğitim yöneticiliği, organizasyon ve metod konularında ek öğrenim gördü. Çeşitli baskı dönemlerinden geçerken, görevlerinden uzaklaştırıldı. Devlet İstatistik Enstitüsü, Başbakanlık, T.C. Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü’nde üst düzey görevlerde bulundu. Yazarlığı, Özgür İnsan dergisinde yazdığı kitap tanıtma yazıları ve öyküleri ile başladı (1976). İlk kitabı Kaçış’tan (1979) sonra art arda kitapları yayımlandı. 1980 yılında emekliliğini istedi.

edebiyathaber.net (23 Haziran 2022)

Yorum yapın