Hafize Çınar Güner’den çocuklar için Atatürk kitabı “Atatürk Gibi”

Kasım 10, 2023

Hafize Çınar Güner’den çocuklar için Atatürk kitabı “Atatürk Gibi”

Hafize Çınar Güner’in yazdığı Huban Korman’ın resimlediği Atatürk Gibi adlı kitap Dinozor Çocuk Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Dinozor Çocuk’un okurlarla buluşturduğu Atatürk Gibi adlı kitap, son yüzyılın en büyük dehası olan ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, bir zamanlar tıpkı hepimiz gibi bir çocuk olduğunu anlatarak minik okurlara ilham kaynağı oluyor! Yirmi yılı aşkın bir süredir çocuklarla birlikte oyunlar sahne koyan, öyküler yazan Hafize Çınar Güner’in, çocukların Atatürk’e bir ders, bir ödev ya da bir süper kahraman gibi bakmamaları, onu yürekten anlayıp çok daha yakından tanıyabilmeleri için kaleme aldığı kitap, Huban Korman’ın eşsiz resimleriyle daha da anlam kazanıyor.

Mustafa Kemal Atatürk, şüphesiz son yüzyılın en büyük dehası. Atatürk, büyük bir komutan ve devlet adamı olmanın yanı sıra; sanat, spor, hukuk ve pek çok alana hâkim bir aydındı. Ama o bir zamanlar benim ve senin gibi bir çocuktu. Kimi zaman çimlere uzanıp bulutlara bakıp hayaller kurar, kimi zaman en sevdiği dondurmanın peşine düşerdi.

Büyüdüğünde merakı, azmi ve mücadelesi bir ülkenin kaderini değiştirdi. Şimdi sen de onun gibi hayallerinin peşinden gitmeye, öğrenmeye ve mücadele etmeye var mısın?

edebiyathaber.net (10 Kasım 2023)

Yorum yapın