Habib Bektaş’la yeni dünyalara doğru fantastik bir yolculuk

Aralık 29, 2017

Habib Bektaş’la yeni dünyalara doğru fantastik bir yolculuk

Habib Bektaş’ın 10 yaş ve üzeri okurlar için yazdığı “Yokyüzler” dizisinin ilk kitabı olan İkiz Gezegenler, Tudem Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

“Yokyüzler”in ilk halkası olan İkiz Gezegenler, Habib Bektaş’ın daha önce başka bir isimle yayımlanan ve baskısı tükenen kitabının gözden geçirilmiş metni ve yeni adıyla raflardaki yerini alıyor. İkiz Gezegenler, insanoğlunun Dünya’ya zarar veren bencilliği ve akıl almaz hırsı üzerine etkileyici bir okuma deneyimi vadediyor.

Dâhi bir dede, kendini köpek sanan bir papağan, iki garip kedi, tekerlekli sandalyesiyle etrafta fırtına gibi esen Burhan, ağabeyi Orhan ve deli fişek Ali. Çantalarında boyzap, tepegöz ve maymuncuk gibi bilumum yaratıcı alet edevatla her biri büyük bir göreve hazırlanıyormuşçasına taarruz ânını bekliyor. Peki, ama neye karşı?

12 yaşındaki Ali, gecenin bir yarısı kalkıp elini yüzünü yıkamak için banyoya gittiğinde şaşırtıcı bir gerçekle karşılaşır. Musluktan su yerine bambaşka cisimler akmaktadır. Acaba bu acayip cisimler sadece kendi evlerinin musluğundan mı akıyordur yoksa şehrin su şebekesine karışmış mıdır? Peki, susuz bir yaşam mümkün olmadığına göre, Dünya’nın sonu mu gelmiştir? Ne yapıp edip bunu öğrenmelidir. Kendilerini Dünya’mızın ikiz gezegeninin sahipleri olarak tanıtan kimliği belirsiz bu canlılar kimlerdir? “Yokyüzler”!?

“Gezegenimizde birçok konuda şaşıracaksınız. Tüm ezberlerinizi unutmanızı öneriyoruz.”

Tadımlık>>>

edebiyathaber.net (29 Aralık 2017)

Yorum yapın