Günün önerisi: Kırmızı Paltolular 

Haziran 14, 2026

Günün önerisi: Kırmızı Paltolular 

Luigi Ballerini’nin kaleme aldığı Kırmızı Paltolular, Tülin Sadıkoğlu çevirisi ve ON8 etikeyiyle raflarda.

Tanıtım metninden

Onları düşünen aileleri, sevdikleri ve peşinde koştukları tutkuları vardı. Birbirine benzemez liseli dört gencin şansı, kırmızı paltolu kadınları görmeye başladıklarında aniden açıldı. Yüksek notlar, keşfedilen yetenekler, ilanıaşklar, atlatılan ölümcül bir kaza… Bunların hepsi, geçmişin sırlarını taşıyan esrarengiz kadınların işi olabilir miydi? Niyetleri neydi?

İnsanın içdünyasına, çok katmanlı distopik romanlarla ayna tutan İtalyan yazar Luigi BalleriniKırmızı Paltolular’da hafıza ve kimlik üzerine düşündürüyor. Aile ve gençlik çatışmalarını, aidiyet duygusu arayışını sorgularken bizi dünyaya getiren biri için neleri, kimleri geride bırakabiliriz sorusunu tartışmaya açıyor.

Dört liseliyi bir araya getiren ortak bir gizem… Aniden beliren kırmızı paltolu kadınları görmeye başlamalarıyla hayatları değişti. Paolina’nın fizik dersinde birden dâhiye dönüşmesi, Mattia’nın futbol takımında yetenek avcısı tarafından keşfedilmesi, Alberto’nun hoşlandığı kızdan buluşma teklifi alması, Eleonora’nın ise ölümcül bir kazadan hasarsız kurtulması mucize gibidir. Şans kapıları beklenmedik şekilde açılan dört arkadaş, bu gizemli kadınları merak eder. Gerçekte kim olduklarının sır perdesini aralayacak bu kırmızı paltolular kimdir?..

Yorum yapın