Günümüz çocuğunun gözünden futbol mizahı: “Hınzır Can’la En Kötü Golümüz Böyle Olsun”

Kasım 6, 2019

Günümüz çocuğunun gözünden futbol mizahı: “Hınzır Can’la En Kötü Golümüz Böyle Olsun”

Cihan Demirci’nin çocuklara yazdığı ve resimlediği “Hınzır Can’la En Kötü Golümüz Böyle Olsun” Kırmızı Kedi Yayınevi etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Yazar-çizerlik serüveninde 41 yılı geride bırakan, mizah, çocuk ve gençlik edebiyatının usta kalemi Cihan Demirci, Kırmızı Kedi Yayınevinden yayınlanan ve Kasım başında okurla buluşan 52. kitabı olan “Hınzır Can’la En Kötü Golümüz Böyle olsun”da hiperaktif çocuk kahramanı Hınzır Can ve yakın arkadaşlarının gözünden günümüz çocuğunun futbola bakışını mizahi bir dille anlatıyor.

“Hınzır Can’ın Maceraları Dizisi”nden çıkan 4. kitap olan “En Kötü Golümüz Böyle Olsun”da Hınzır Can, futbol maçlarını anlatan sunucuların, yorumcuların kullandıkları acayip cümlelere kendince yorumlar getiriyor. Günümüz futbolu üzerine kendince saptama ve önerilerde bulunan Hınzır Can ardından bir “toplu gösteri”ye kalkışıyor. Kitabın renkli bölümlerinden biri de bir kalecinin tuttuğu günlük, kitabın uzatma anlarında Hınzır Can, bitiş düdüğünü çalması için kitabın yazar ve çizeri Cihan Demirci’ye söz veriyor.

Kitap okurla ilk kez 38. Tüyap İstanbul Kitap Fuarında buluştu.

edebiyathaber.net (6 Kasım 2019)

Yorum yapın