Türk mitolojisinden beslenen, gizem, korku ve heyecanla dolu bir macera

Aralık 1, 2023

Türk mitolojisinden beslenen, gizem, korku ve heyecanla dolu bir macera

Funda Özlem Şeran’ın “Adını Arayan Destan” adlı romanı, 9 ve üzeri yaş grubu için Bilgi Çocuk etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Geceleri uyuyan insanların üzerine çöken karaçoralar…

Kara büyü yaparak kurt kılığına giren erbörüler…

Her canı ayrı bir yerde saklı yedi başlı yelbegen…

Ölen kötü insanların ruhlarını yeraltına sürükleyen körmösler…

İnsanların özünü çalarak onları hasta eden, benliklerini silip unutturan harsalar…

Ve nice diğer yeraltı-yerüstü yaratıkları…

Şaman Aybüke ve yanındaki çocuklar, deniz kenarında baygın halde yatan bir çocuk bulurlar. Çocuk konuşamıyor ve geçmişine dair hiçbir şey hatırlamıyordur. Gruptaki dört çocuğun Orta Asya mitolojisinde yer alan varlıklarla mücadele etmesi ve Dede Korkut Hikayeleri’nde olduğu gibi bir ada kavuşmaları gerekmektedir. Şaman Aybüke, bütün güçlerini harekete geçirerek onların yanında olacaktır. Peki, deniz kıyısında bulunan Deniz’in gizemi nedir? Onun belleğine kavuşması için nelerin üstesinden gelmesi gerekmektedir?

Adını Arayan Destan’ı ürpererek, insanın yeryüzünü anlamlandırmaktaki olağanüstü düşgücünün yaratıcılığı karşısında bir kez daha hayretler içinde kalarak okuyacaksınız.

“Kitaplar insanları birbirine bağlar. Tıpkı Ulu Hayat Ağacı’nın farklı dünyaları birbirine bağlaması gibi… Ne de olsa kitaplar da ağaçtan yapılmıştır.”

Tadımlık>>>

Yazar hakkında

1984 yılında İstanbul’da doğdu. Lisans ve yüksek lisans eğitimlerini Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamladı. Korku, fantastik kurgu ve bilimkurgu türlerinde yazdığı öykülerle Xasiork Ölümsüz Öykü Kulübü, Türk Fantazya Birliği ve Türkiye Bilişim Derneği gibi oluşumların düzenlediği yarışmalarda ödüller kazandı, çeşitli derleme ve projelere katıldı. Mizah (Anne Kız Diyalogları, Baba Kız Diyalogları), çocuk edebiyatı (Derslerle Başım Dertte serisi, Gürültücüler, Korkak Burçak, Düğün Alayı, Korkusuz Köyün Korkuluğu) ve fantastik kurgu (ilk romanı Ecel) türlerinde kitapları yayınlandı. Yüksek Doz Gelecek isimli beş yazarlı bilimkurgu kitabında “Phobos” isimli kısa romanıyla, Dünyalılar isimli bilimkurgu öykü seçkisinde de “Kullanım Kılavuzu” öyküsüyle yer aldı. Anadolu Korku Öyküleri-3 ve Karanlık Yılbaşı Öyküleri kitaplarında öyküleriyle yer aldı.

“Kapat-Aç” adlı hikâyesiyle 2017 TBD Bilimkurgu Öykü Yarışması’nda birinci oldu.

edebiyathaber.net (1 Aralık 2023)

Yorum yapın