“Güncel Sanat ve Fotoğraf” konulu sempozyum 17-19 Kasım tarihlerinde

Ekim 15, 2017

“Güncel Sanat ve Fotoğraf” konulu sempozyum 17-19 Kasım tarihlerinde

Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği (AFSAD), 40’ıncı yıldönümünde dünyadan ve Türkiye’den isim yapmış fotoğraf otoritelerini bir araya getiriyor. İlk defa uluslararası katılım ile gerçekleştirilecek “Güncel Sanat ve Fotoğraf” konulu 8’inci Fotoğraf Sempozyumu, 17-19 Kasım tarihleri arasında Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapılacak.

Dünyaca ünlü fotoğraf sanatçıları Ankara’da buluşuyor

AFSAD, 40 yıllık fotoğraf birikimini Başkentliler, ülkemiz ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gelecek fotoğraf sanatçılarıyla birlikte kutlayacak. 17-19 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası Katılımlı 8’inci Fotoğraf Sempozyumu’nda alanında isim yapmış akademisyen, küratör ve fotoğraf sanatçılarının yanı sıra, çeşitli ülkelerden dünyaca ünlü fotoğraf sanatçıları, yazar ve sanat eleştirmenleri de bulunacak. Tüm dünyaca bilinen sanat ve fotoğraf eleştirmeni, aynı zamanda yazar ve akademisyen olan Terry Barrett ile yazar, görsel sanatçı ve güncel fotoğraf teorisyeni olarak tanınan David Bate de katılımcılar arasında yer alacak.

Yazdığı kitapları ve eleştirileri ile dünya çapında tanınan yazar, sanat ve fotoğraf eleştirmeni Terry Barrett, sempozyumda açılış konuşmasının ardından panelist olarak da yer alacak. Westminister Üniversitesi’nde fotoğraf profesörü olarak akademik yaşamını sürdüren David Bate ise güncel sanatın gücü ve gelecek beklentileri konularını tartışacak.

Fotoğrafa dair her şey

Dört ayrı panelin yapılacağı sempozyumda ilk olarak “Güncel Sanat ve Güncel Sanatta Fotoğraf Kullanımı” irdelenecek. İkinci panelde, “Türkiye’de Fotoğraf ve Fotoğrafın Kullanımı” konusu ele alınırken, “Güncel Sanat ve İzleyici İlişkisi” adlı üçüncü panelde sanat ürünleri ile izleyici arasındaki yeni oluşumlar konuşulacak. Son panelin konusu ise “Sosyo-Kültürel ve Politik Bir İlke Olarak Güncel Sanatın Gücü ve Gelecek Beklentileri”.

Editörlüğünü Serpil Yıldız’ın yaptığı panellerin ve bildirilerin yer aldığı sempozyum kitabı da fotoğraf severlerin ilgisine sunulurken, sempozyum çerçevesinde açılacak sergiler ve AFSAD 40’ıncı Yıl Üye Sergisi de 28 Kasım tarihine dek izleyicilerle buluşmaya devam edecek.

Sempozyuma dünyada ve Türkiye’de fotoğraf sanatında ses getiren çalışmalar yapan şu isimler katılacak:

“Terry Barrett, David Bate, Shahidul Alam, Chiara Capodici, Yumi Goto, Boris Roges, Serhan Ada, Fırat Arapoğlu, Nancy Atakan, Simber Atay, Melih Arıcan, Refik Akyüz, Laleper Aytek, Yasemin Bay, Osman Bozkurt, Orhan Cem Çetin, Murat Durusoy, Süreyyya Evren, Murat Germen, Nilay İşlek, Kerimcan Güleryüz, Hayal İncedoğan, Yakup Kuyucu, Beral Madra, Ömer Orhun, Engin Özendes, Gülbin Özdamar Akarçay, Nermin Saybaşılı, Ayşegül Sönmez, Rıfat Şahiner, Handan Tunç, Merve Ünsal, Mehmet Yılmaz ve Sinem Yörük”

“Sanatın ve fotoğrafın yankılarını dünyaya duyurmak istiyoruz”

Ankara Vali Yardımcısı Fatih Ahmet Kurt ile Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in de katılacağı sempozyuma ilişkin değerlendirmelerde bulunan AFSAD Başkanı Koray Olşen, şunları söyledi:

“Fotoğraf alanındaki dünya otoritelerini, sanatın ve fotoğrafın işleneceği bir sempozyum ortamında buluşturuyoruz. Fotoğrafın ülkemizin her yerine yayılması için yaptığımız çalışmalar sonucunda, Türkiye’de fotoğrafa gösterilen ilgi oldukça arttı. Bizler gönüllü olarak sanatın ve fotoğrafın yankılarını tüm dünyaya duyurmak için çalışıyoruz. Kuruluşumuzdan bu yana gerçekleştirdiğimiz 7 ayrı sempozyum ile dernek olarak ülke çapında büyük değer kazandık. Dünyada olup bitenleri keşfetmek, fotoğraf alanındaki gelişmeleri ve değişimleri öğrenmek amacıyla düzenlediğimiz bu sempozyumlar da önemli birer kaynak haline gelmiş durumda. AFSAD olarak çok sayıda farklı etkinlikler de gerçekleştiriyoruz. Bizim amacımız özellikle fotoğraf alanında ülkemize örnek olacak çalışmalar yapmak.”

edebiyathaber.net (15 Kasım 2017)

Yorum yapın