Yapı Kredi Kültür Sanat’tan ilgi çekici etkinlikler

Ocak 20, 2022

Yapı Kredi Kültür Sanat’tan ilgi çekici etkinlikler

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık 20-22 Ocak tarihlerinde üç etkinlik düzenliyor.

20 Ocak Perşembe günü BURASI sergisinin rehberli sergi turu var.

21 Ocak Cuma günü “Anadolu Uygarlıkları” kitap serisi kapsamında düzenlenen Anadolu Uygarlıkları Konferansları’nda bu ay konu Bizans. 22 Ocak Cumartesi günü ise Yapı Kredi Kültür Sanat’ta Akuzmatik Mekânlar ve Sessel Deneyimler Üzerine Bir Atölye yapılacak. 

Program

20 Ocak 2022 Perşembe

Rehberli sergi turu                                 

Galeri (2. Kat)

18:00

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle hazırlanan, küratörlüğünü Kevser Güler’in üstlendiği “Burası“ sergisi kapsamında düzenlenen sergi turlarında ziyaretçiler, İBB Koleksiyonları’ndan yapılan seçki ve çağdaş sanat yapıtları üzerinden İstanbul’u kent ve ekoloji bağlamında yeniden düşünme olanağı bulacaklar. Sanatın çevre ve doğaya ilişkin soruları ele alış biçimlerini, kent koleksiyonu ve arşivlerinin olanaklarını, sanatın kent için üretebileceklerini birlikte düşünmeye davet eden sergi turları serginin kapanış tarihi olan 27 Şubat’a kadar belirli aralıklarla devam edecek. 

21 Ocak 2021 Cuma

Anadolu Uygarlıkları Konferansları                                                            

Anadolu’nun Kültürel Mirası İçinde Bizans’ın Yeri

Moderatör: Nihat Tekdemir
Konuşmacılar: Engin Akyürek, Koray Durak
18:00
YouTube

Tüpraş ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık işbirliğiyle 2011 yılında başlatılan “Anadolu Uygarlıkları” kitap serisi kapsamında düzenlenen Anadolu Uygarlıkları Konferansları’nda bu ay konu Bizans.

21 Ocak Cuma günü saat: 18.00’da Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık’ta yapılacak etkinlikte Bizans Döneminde Anadolu kitabını yayına hazırlayan sanat tarihi profesörü Engin Akyürek ile tarih profesörü Koray Durak, konferansa konuşmacı olarak katılıyor. Konferansta Bizans için Anadolu’nun önemi nedir, kavram olarak Bizans nedir, yine bir kavram olarak Anadolu nedir, nerede başlar, nerede biter, içi nasıl doldurulur gibi sorular tartışılacak. Ayrıca Türkiye’de Bizans sanat tarihi ve maddi kültürü çalışmalarının gelişimine, ülkemizde Bizantolojinin izlediği seyre ve önündeki engellere değinilecek. Moderatörlüğünü Yapı Kredi Müzesi Müdürü Nihat Tekdemir’in yapacağı etkinlik, Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık’ın YouTube kanalından canlı yayınlanacak.

22 Ocak 2022 Cumartesi

Akuzmatik Mekânlar ve Sessel Deneyimler Üzerine Bir Atölye
Atölye yürütücüleri: Begüm Özden Fırat, Berfin Atlı, Çisel Karacebe, Suzi Asa
I Oturum: 22 Ocak 2022 14.00-16.45
II. Oturum: 29 Ocak 2022 14.00-16.45
14:00
Loca

 Kamusal ve mahrem seslerin birbirine sızdığı mimari ara alanları odağına alan bu atölye ‘akuzmatik mekân’ kavramını tartışmaya açıyor. 

Begüm Özden Fırat, Çisel Karacebe, Berfin Atlı ve Suzi Asa‘nın Fiziksel Mesafeyi Aşan Sesler: Pandemide Kurtuluş’ta Akuzmatik Mekânlar” adlı makalesi apartman ve asansör boşlukları, balkon ve teras gibi ara alanları merkezine alır. Araştırma, COVID-19 pandemisi sırasında, 2020’de sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı Mayıs ve Haziran aylarında, Şişli-Kurtuluş semt sakinlerinin sessel deneyimlerine odaklanır. Sanat Dünyamız dergisinin “Mesafenin Politikası” dosya konulu 185. sayısında yayımlanan ve araştırmanın önemli noktalarının vurgulandığı metne paralel olarak oluşturulan atölyede, mahrem ve kamusal seslerin katılımcılar için değişen anlamlarına kulak kabartılarak, araştırma bulgularının katılımcıların kişisel deneyimleriyle birlikte tartışılması amaçlanıyor.

Birinci oturumu 22 Ocak Cumartesi günü saat 14:00’da Loca’da yapılacak atölyede akuzmatik mekânların gündelik hayattaki işlevi, bu alanlarda toplanan seslerin katılımcıların kişisel ses belleğindeki yansımaları ve bu mekânların akustik potansiyellerinin farklı üretim biçimlerine nasıl dönüşebileceği tartışılacak. İki buçuk saatlik iki ayrı oturum şeklinde gerçekleşecek atölyenin ilkinde, yürütücülerin araştırmalarına yön veren kavramları tartışmaya açtığı bir ortam yaratmak amaçlanıyor. İkinci oturumda ise katılımcıların akuzmatik mekânları deneyimlemeleri üzerinden ‘ev’ kavramına yaslanarak bir üretim getirmeleri ve bu mekânlarda dolaşan seslerin farklı üretim biçimleri ile nasıl birleşebileceği üzerine bir diyalog oluşması hedefleniyor. Atölye ses çalışmaları alanında deneyimli ya da ilgili kişilere açıktır ve katılımcıların her iki oturuma da katılması beklenmektedir.

edebiyathaber.net (20 Ocak 2021)

Yorum yapın