Güçlü bir kadın olarak var olabilmenin simgesi Hekate’nin çağımızın insanına söyleyeceği çok şey var

Haziran 9, 2023

Güçlü bir kadın olarak var olabilmenin simgesi Hekate’nin çağımızın insanına söyleyeceği çok şey var

Özlem Ertan’ın yazdığı Hekate – Bize Ne Mesaj Veriyor? Destek Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Destek Yayınları’nın mitoloji serisi Tanrıların Çağrısı’nın yeni kitabı Hekate çıktı!

“Helen mitolojisinin yalnız, güçlü ve tam da bu yüzden karanlık tarafa çekilmiş Anadolulu, Karyalı Ana Tanrıçası Hekate ile tanışmaya hazır mısınız?”

Özlem Ertan yeni kitabı Hekate – Bize Ne Mesaj Veriyor? ile kendi olmayı ve özgürlüğü seçen kadınların mitolojideki temsilcisi olan Hekate’yi arkeolojik ve yazılı kaynaklara dayanarak anlatıyor. 

Arka Kapak Yazısı:

TANRILARI VE TANRIÇALARI, ESKİ ÖYKÜLERİN UNUTULMUŞ KAHRAMANLARI SANIYORSANIZ ÇOK YANILIYORSUNUZ.

Tanrılar ve tanrıçalar bir öykünün kahramanları değillerdir, onlar içimizde yaşamayı sürdüren ölümsüz arketiplerdir. Bir Anadolu tanrıçası olan Hekate, tek başına ayakta durmayı bilen, sırtını bir erkeğe yaslamayan ve tam da bu yüzden ötelenen, şeytanlaştırılan kadınların simgesidir.

Zeus’un kızı değildi Hekate, tanrılardan birinin karısı ya da sevgilisi de değildi. Çocuğu da yoktu. Bu yüzden zamanla karanlık tarafa çekildi ve büyücülerin tanrıçasına dönüştürüldü.

Yazar Hakkında:

Ankara’da doğdu. Çocukluk ve ilk gençlik yılları memleketi İzmir’de geçti. 2005 senesinde Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi bölümünden bölüm ve fakülte birincisi olarak mezun oldu. Diyarbakır Kavuşan Höyük, İzmir Ulucak Höyük ve Van Ayanis Urartu Kalesi kazılarında çalıştı. 

İlk romanı Âşık Kadınlar Denizhanesi 2015’in ocak ayında, ikinci romanı Benim Güzel Ölülerim 2017’nin mayıs ayında, üçüncü romanı Dolunay Ayini ise 2021’in şubat ayında okurlarla buluştu. 

Korku, bilimkurgu ve fantazya türlerindeki öyküleri Gölge, Yabani ve Lemur gibi dergilerde yayımlandı. Olimpos Öyküleri, Aşkın Karanlık Yüzü, Karanlık Yılbaşı Öyküleri ve Karanlıktaki Kadınlar öykü derlemelerinde öyküleriyle yer aldı. Müzik temalı korku öykülerinden oluşan Hayalet Müzik ve Hayalet Müzik 2 – Eskilerin Şöleni derlemelerinde hem konsept yaratıcısı ve editör hem de yazar olarak bulundu. Alfa Yayınevi, Dark İstanbul Yayınları ve Paros Yayıncılık bünyesinde yayımlanan çeşitli kitapların editörlüğünü yaptı. Farklı etkinliklerde arkeoloji alanında konuşmacı olarak bulundu. 

Aynı zamanda kültür-sanat gazetecisi ve müzik yazarıdır. Şu an çeşitli basın organlarında klasik müzik, opera ve edebiyatla ilgili yazılar yazıyor, söyleşiler yapıyor.

edebiyathaber.net (9 Haziran 2023)

Yorum yapın