Görkem Yeltan’ın “Buyaka Çocuk Evi” dizisi yeniden raflarda

Şubat 15, 2018

Görkem Yeltan’ın “Buyaka Çocuk Evi” dizisi yeniden raflarda

Görkem Yeltan’ın yazdığı, Büşra Çakmak’ın resimlediği Buyaka Çocuk Evi dizisi, hep kitap etiketiyle yeniden yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Yazar, oyuncu ve yönetmen Görkem Yeltan’ın, 3 kitaptan oluşan Buyaka Çocuk Evi dizisi, yeni illüstrasyonları ve hep kitap logolu yeni baskılarıyla yeniden raflara çıktı!

Görkem Yeltan’ın büyükler için kaleme aldığı yeni resimli kitabı Sarmaşık ve Kaktüs’ü geçen günlerde yayımlayan hep kitap, yazarın imzasını taşıyan 3 kitaplık Buyaka Çocuk Evi dizisini de yeniden çocuklarla buluşturdu.

Nehrin tam ortasındaki yemyeşil bir adada bulunan Buyaka Çocuk Evi’nde tam yirmi beş çocuk yaşıyor. Şehrin karmaşa ve gürültüsünden uzak bu yerde çocuklar, sıra dışı öğretmenleri ile eğitimlerini devam ettiriyor. Birbirleriyle konuşmadan bile anlaşabilen çocukların maceralarını anlatan Buyaka Çocuk Evi dizisi 9 yaş üstü okurlara hitap ediyor.

BUYAKA ÇOCUK EVİ TİNİMİNİ TEHLİKEDE

Gerçekleştirilecek kermes, çocuklar arasında heyecan yaratır. Buyaka Çocuk Evi sakinleri, davetiyelerden, kermeste ikram edileceklere kadar her şey ile yakından ilgilenir. En ufak üyeleri Tinimini ise tüm çocukların vazgeçilmezidir. Onunla ilgili öğrendikleri bir giz üzerine kermes için yaptıkları tüm planı değiştirirler.

BUYAKA ÇOCUK EVİ PAMUKLU BİR MACERA

Şehirde her yere sahip olmak isteyen Bayan Molla çocukların adasına göz dikmiştir. Buyaka Çocuk Evi sakinleri hiç beklemedikleri gelişmeler üzerine ne yapacaklarını şaşırır. Sahip olduklarını korumak adına birlik içinde hareket ederler. Sürpriz gelişmeler ise herkesi memnun eder.

BUYAKA ÇOCUK EVİ ENDİŞELİ BULUTLAR ARASINDA

Ailesinden haber alan Burla’nın bir an önce yola çıkması gerekir. Arkadaşları onun için endişelenmeye başlamışken Buyaka Çocuk Evi’nde beklenmedik gelişmeler de yaşanır. Telaşa kapılan çocuklar bu zorluklarla baş etmeyi öğrenecektir.

GÖRKEM YELTAN HAKKINDA

Konservatuar tiyatro bölümü mezunu olan Görkem Yeltan çeşitli diziler, filmler ve oyunlarda rol aldı. Oynadığı Uzak İhtimal ve Eylül filmleriyle en iyi kadın oyuncu ödülüne layık görüldü. İki gazetede çocuk edebiyatına ilişkin makaleleri yayımlanan yazarın yayımlanmış yirmi çocuk kitabı var. Şarkı sözü yazarlığı yaptı.

BÜŞRA ÇAKMAK HAKKINDA

1991 yılında doğdu. Lisans eğitimini Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü’nde tamamladı. Mezun olduktan sonra birkaç yıl reklam ajansında tasarımlar ve illüstrasyonlar yaptı, fikirler buldu. Sonra birdenbire çocuk kitapları dünyasına adım attı ve hâlâ yürümeye devam ediyor.

edebiyathaber.net (15 Şubat 2018)

Yorum yapın