Gökçe İrten’den çocuklara: “Kim Bu Gelen?”

Haziran 19, 2017

Gökçe İrten’den çocuklara: “Kim Bu Gelen?”

Gökçe İrten’in 6 ve üzeri yaş grubu için çizdiği “Kim Bu Gelen?”, Günışığı Kitaplığı etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Bilinmeyenin gizemi hiç bu kadar eğlenceli olmamıştı!

Genç illüstratör Gökçe İrten’den hem çocukların hem de yetişkinlerin ilgisini çekecek, özgün bir kitap! Desenlerin diliyle okurlarını iletişim üzerine düşündüren sanatçı, eğlenceli bir maceraya davet ediyor. Merak duygusunu tetikleyerek küçük-büyük kavramını ve bir amaç uğruna, vazgeçmeden mücadele etmeyi kendine özgü üslubuyla anlatıyor. Sürprizi içinde saklı bu “sessiz kitap”, çocuklarıyla görsel okuma yaparak nitelikli vakit geçirmek isteyen ebeveynler için birebir.

Üç tavuğa, bilmedikleri, görmeye de boylarının yetmediği bir “şey” yaklaşmaktadır. Ama ama… o da ne! Gelenin kocaman ayakları, üstelik gümbür gümbür adımları var. Bacak mı onlar, yoksa direk mi? Zıplarlar, olmaz! Atlarlar, olmaz! Kimdir acaba bu gelen?..

Gökçe İrten: 1990 yılında İzmit’te doğdu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Seramik ve Cam Tasarımı Bölümü’nden mezun oldu. Sabancı Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Bir dönem, Londra Sanat Akademisi’nde resimli çocuk kitabı illüstrasyonu üzerine eğitim aldı. İlk resimli çocuk kitabı Kim Bu Gelen? (2017) Günışığı Kitaplığı tarafından yayımlanan İrten, çalışmalarına İstanbul’da devam ediyor.

edebiyathaber.net (19 Haziran 2017)

Yorum yapın