Giovanni Scognamillo-GİO Ödülleri arasına bu yıl Çeviri Ödülü de eklendi

Şubat 4, 2024

Giovanni Scognamillo-GİO Ödülleri arasına bu yıl Çeviri Ödülü de eklendi

Geleneksel Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği-FABİSAD’ın 10 yıldır verdiği Giovanni Scognamillo-GİO Ödülleri arasına bu yıl Çeviri Ödülü de katıldı. Çevirmenler ve yayıncılar bu yarışmaya hayalgücü içeren, fantazya, bilimkurgu, korku dallarında yapılmış çevirileriyle başvurabilirler.

Kuruluşunun 13. yılını kutlayan Fabisad’ın GİO Çeviri Ödülü’ne başvuracak eserler, Temmuz 2022 (Temmuz dahil) – Haziran 2023 (Haziran dahil) tarihleri arasında yayınlanmış olmalıdır.

GİO Çeviri Ödülü’nün çeviri jürisine Fabisad adına yazar, çevirmen ve çeviribilimci Dr. Sabri Gürses başkanlık ediyor ve seçici kurulun diğer üyeleri yazar ve çevirmen Çiğdem Erkal, çevirmen ve çeviribilimci Kadir Yiğit Us, editör ve anlatı tasarımcısı Alican Saygı Ortanca, çevirmen M. İhsan Tatari ve oyun çevirmeni Elif Özkaya’dan oluşuyor.   

Roman, yayınlanmamış öykü ve yayınlanmış öykü kitabı, illüstrasyon, çizgiroman dallarıyla birlikte verilecek olan Fabisad Gio Çeviri Ödülleri formuna aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

https://docs.google.com/forms/d/1a15GDMwdZSKQTtd_3eR-QxZWgTJLDLsvwkg_KV2vSJ4/viewform?edit_requested=true

Yorum yapın