“Gezi Park Sürgünü” Gezi direnişinin 10. yıldönümünde Britanya’da yayımlanacak

Mart 24, 2023

“Gezi Park Sürgünü” Gezi direnişinin 10. yıldönümünde Britanya’da yayımlanacak

Deniz Goran’ın “The Fugitive of Gezi Park” (Gezi Park Sürgünü) adlı romanı, Gezi direnişinin 10. yıldönümü olan 31 Mayıs 2023’te Ortac Press tarafından yayımlanacak.

Tanıtım bülteninden

Ada’nın zihni, İstanbul’a duyduğu yoğun özlem ve Gezi direnişinde maruz kaldığı tutukluluğun ardından yaşadığı tek gecelik sorgunun kendisinde bıraktığı acı izlerle doludur. Bir sanat fuarında bulduğu geçici bir işte çalışırken eksantrik, çekici ama tükenmiş galerici Lucian ile tanışır. Lucian, boşanmanın getirdiği sıkıntılarla baş edebilmek için alkol ve uyuşturucudan medet umarken, Ada ise yaklaşmakta olan duruşmasından çıkacak sonuç için endişelidir. Her geçen gün tutkuları derinleştikçe, geçmişteki seçimlerini yeniden değerlendirecek ve geleceklerini belirleyeceklerdir. 

Kösnül, duyarlı ve kıvrak bir zihnin ürünü mizahıyla Gezi Park Sürgünü, travmanın ve mücadelenin doğasını irdelerken, sil baştan başlamak için gereken nedir sorusunun peşine düşüyor. 

“Ülkesini bir yara gibi içinde taşıyan bir genç kadın, memleketi uğruna peşinden gittiği özgürlük ile kendi ruh ve bedeninin özgürlüğü arasındaki bağı fark eder. Kurduğu güçlü dille Deniz Goran, iki kenti ve bir sarkaç misali umut ile umutsuzluk arasında gidip gelen iki insanı bir araya getirerek onları yeni hayatlarına hazırlar.”

Burhan Sönmez 

“Çağdaş sanat dünyasının düşsel evreninde geçen, sinematik olay örgüsü ile inceden inceye gözlemlenmiş karakterleri okuyucuyu tetikte tutan, şefkatli bir hicivde buluşturan Gezi Park Sürgünü, aşk, sadakat, travma, sürgün, politika ve sanat üzerine yoğun bir meditasyon.”

May-Lan Tan

YAZAR HAKKINDA: 

Deniz Goran’ın Türk Diplomatın Kızı adlı ilk romanı Britanya’da 2007’de yayımlandıktan sonra, haftalarca en çok satanlar listesinde kaldığı Türkiye’de, ve ardından Almanya, İtalya, Yunanistan ve Tayvan’da yayımlandı. Deniz Goran, Selin Tamtekin’in takma adıdır. Londra’da ikamet eden ve sanat yazıları kaleme alan Selin Tamtekin, T24 haber sitesinin Haftalık Yazarları kadrosundadır. 

edebiyathaber.net (24 Mart 2023)

Yorum yapın