Zamansız bir klasik: “Martı”

Kasım 28, 2023

Zamansız bir klasik: “Martı”

Richard Bach’ın “Martı Jonathan Livingston”  adlı kitabının 50. yıla özel baskısı, ciltli olarak Epsilon Yayınevi tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Zamansız bir klasik olarak her yıl giderek daha fazla okura ulaşan “Martı”, yazımının üzerinden geçen yarım asra yakın süreyi, onunla büyüyen Türk okurlarla birlikte kutlayacak!

“Cehaletimizi kırabiliriz, becerilerimizi, yeteneklerimizi ve zekâmızı kullanarak kendimizi bulabilir, kendimiz olabiliriz.

En önemlisi, özgür olabiliriz!

Uçmayı öğrenebiliriz!”

Yazar hakkında

Richard Bach 1955’te Long Beach State College’e başladı. Kurgu ve hayal konusunda birçok eser yazdı. Kitaplarının çoğunu kendi hayatından esinlenerek yazdı. Hava Kuvvetleri’nde pilot olarak çalıştı. Ardından birçok işe girdi. Kitaplarının çoğunda bir şekilde uçmaktan bahsetti.

1970 yılında; Yem bulmak için uçmak yerine hızlı ve akrobatik uçmayı seçen bir martının hikâyesini anlatan kitabı, Martı’yı yazdı. Kitap 10.000 sözcükten daha az olmasına rağmen kurgu ve kurgu dışı kitaplar arasında en çok satan oldu. Rüzgarla Uçmak’a kadar en çok satanlarda yer aldı. Ardından gazeteci olarak işe başladı ve babasız büyümek hakkında bir kitap yazdı.

edebiyathaber.net (28 Kasım 2023)

Yorum yapın