Gerçek bir sanat okuyuculuğu rehberi: “Umberto Arte ile Sanat”

Ekim 21, 2019

Gerçek bir sanat okuyuculuğu rehberi: “Umberto Arte ile Sanat”

“Umberto Arte ile Sanat” Destek Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla sanatseverlerin ilgisini çeken, sadık ve oldukça geniş bir takipçi kitlesi oluşturan Umberto Arte, eserleri herkes tarafından bilinen sanatçıların bilinmeyen yönlerini, sanat akımlarının herkesçe anlaşılabilir hallerini, çoğunu bildiğimiz resimlerin görünmeyen taraflarını dost sohbeti sıcaklığında anlatıyor.

Bir resim aslında neyi anlatır? Resim onu resmedenin ruhundan neler taşır? Bir sanatçıya sanat eseri üretmenin psikolojik maliyeti nedir? Neden çoğu ressam kendi döneminde resimlerini satamamıştır?

Ele aldığı her resimde, her sanatçıda derinlemesine ve çok boyutlu bir analiz için içsel gözleri açmaya  zorlayan Umberto Arte ile Sanat, sanata dair farklı bir okuma keyfinin izlerini sürüyor.

Artık hiçbir resme eski gözlerinizle bakamayacaksınız…

Arka Kapak Yazısı:

Vincent van Gogh, Leonardo da Vinci, Raffaello Sanzio, Vladimir Tatlin, Pieter Bruegel, Hans Holbein, Louis Gallait, Andrew Wyeth ve daha kimler kimler…

Her biri resim sanatının ustaları, görsel sanatlarda birer dâhi…

Resim sanatıyla ilgilenen de, ilgilenmeyen de gördüğü an muhakkak tanır onların eserlerini.

Ancak bu eserlerin bir de bilinmeyen yönleri vardır ki ayrıca bir kitap konusudur.

UMBERTO ARTE İLE SANAT eşsiz eserlerin ve dâhi yaratıcılarının bilinmeyenleriyle dolu, gerçek bir “sanat okuyuculuğu” rehberi.

Yolu daha önce hiçbir sanat eseriyle kesişmemiş olanların bile keyifle ve kolaylıkla içine dahil olabileceği, son derece lezzetli ve tatmin edici bir sanat sohbeti vaat ediyor bu kitap…

edebiyathaber.net (21 Ekim 2019)

“Gerçek bir sanat okuyuculuğu rehberi: “Umberto Arte ile Sanat”” üzerine bir yorum

Yorum yapın