Genco Erkal’dan “Kerem Gibi”

Ekim 31, 2013

Genco Erkal’dan “Kerem Gibi”

gencoerkal-keremgibiGenco Erkal, Nâzım Hikmet serüvenini belgesel, tiyatro ve şiirle buluşturan tek kişilik oyun “Kerem Gibi”yi, 7 Kasım Perşembe saat 19.30’da Boğaziçi Üniversitesi Ayhan Şahenk Salonu’nda sergileyecek.

Genco Erkal’ın Türkiye’den New York’a, Sydney’den Toronto’ya, Selanik’ten Berlin’e ve Paris’e uzan Nâzım çalışmalarının bir ürünü olan “Kerem Gibi”, Dostlar Tiyatrosu tarafından sahneye konuluyor. Uyarlamasını ve yönetmenliğini Genco Erkal’ın üstlendiği oyunun müzikleri, Fazıl Say’a ait.

“Kerem Gibi”, Nâzım Hikmet’in gençlik yılları, mahkûmiyeti, hapishane yılları, açlık grevi, zorunlu sürgünlüğü, vatan hasreti, tüm dünyayı kucaklayan insan sevgisi, dünya barışı için mücadelesi, Kurtuluş Savaşı izlenimleri, belgesel bir filmle bütünleştirerek şiirsel bir destana dönüştürüyor.

Aynı zamanda Genco Erkal’ın Nâzım Hikmet’le yolculuğuna da tanıklık eden oyunda; 1975 yılında Nâzım Hikmet’in “Kerem Gibi” oyununu uyarlayan ve ülkemizde ilk şiir-tiyatro deneyimini gerçekleştiren sanatçının, Nâzım Hikmet’le geçen 35 yıllık serüveninden etkinlik görüntüleri de yer alıyor.

31 Ekim 2013

Yorum yapın