“Tartışılan kitap” meğer satılıyormuş

Aralık 22, 2012

“Tartışılan kitap” meğer satılıyormuş

Okurlar tarafından çakma “Grinin Elli Tonu” diye sorgulanan, Milliyet Cadde Eki yazarlarından Günseli Önal’ın “Sınırsız Tutku – Seks ve Güç” kitabının yayıncısı Asur Yayınları’nın, kitabın D&R mağazaları tarafından satılmadığı iddiası hakkında D&R açıklama yaptı.

D&R Kurumsal İletişim Müdürülüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “D&R, mağazalarında binlerce kitap, albüm ve filmleri müşterilerinin zevkine sunmaktadır. Bu yüzden D&R gibi 126 mağazaya sahip zincir bir markanın adı geçen kitabı almaması söz konusu değildir. Nitekim adı geçen kitap D&R raflarındaki yerini almıştır.

Asur Yayınları’nın, D&R’ın, arka kitap yazısı doğrultusunda kitabı “erotik olduğu gerekçesiyle” satmadığı yolunda kendilerine bilgi verildiği konusundaki açıklamasına ise D&R Kurumsal İletişim Müdürlüğü şu yanıtı verdi: “Açıklama kesinlikle tarafımızdan yapılmamış olup, bir gerekçe sunularak alınmayacağına dair yapılan konuşma tamamen asılsızdır”.

Kitabın tanıtım bülteninde şu satırlara yer verilmişti: 

“Sevgilime her şeye ‘Evet‘ diyeceğim bir hafta geçirip aramızdaki sınırı kaldırmayı önerdiğim anda ok yaydan çıkmıştı. Hiç bir şey eskisi gibi olmayacaktı. Ciddi olup olmadığımı anlamak için aklına ilk gelenleri sorduktan ve dediğimi yapacağımı anladıktan sonra, gerçekten istediği şeyi açıkça söylemişti: “Canını yakacağım. Seni hazza ve acıya doyurmak istiyorum.”

Yapacağını söylediği şey beni şaşırtmıştı. Bir erkek olarak, taleplerinin önündeki engel kalktığında, gerçekten yapmak istediğinin bir kadına şiddet uygulamak olduğu açığa çıkmıştı.

Dayanamayıp sormuştum: “Acıya doymam gerektiğini nereden çıkarıyorsun?” 

Hemen yanıtlamıştı: “Acı ile seksi birleştirmen gerektiğine inanıyorum.” 

Anlayamamıştım. Benim ihtiyacım olduğunu düşündüğü için mi yakacaktı canımı? “Peki, ben hazza ve acıya doyduğumda sen neye doymuş olacaksın?” demiştim. Bir kadını tatmin etmeye ve güce doyacağını, bunu yaparken bir hayvan gibi duygusuz olacağını yazmıştı.

“Sınırları zorlamak, sevişmekten daha fazlasını yaşamak ve yaşatmak istiyorum. Benim öfkemden zevk almanı sağlayacağım” demişti.

22 Aralık 2012

Yorum yapın