Gençlik deneyimleriyle ilgili bir roman: “Aşk ve Ateş”

Nisan 19, 2018

Gençlik deneyimleriyle ilgili bir roman: “Aşk ve Ateş”

Zan Romanoff’un aşk, internet ve gençlik gibi temaları merkezine aldığı  “Aşk ve Ateş” isimli romanı geçtiğimiz günlerde  DEX Yayınları’ndan çıktı. 

Tanıtım bülteninden:

Umut verici bir kimlik arayışı Aşk ve Ateş Gençlik deneyimlerinin hayatlarımızdaki yerine ve gelecek hayatlarımıza etkisine ışık tutan bir roman.

İdolünle karşılaştığında gerçeklerle yüzleşmeye de hazır olmalısın… Grace, hayatı sanal âlem ve inatla kaçmaya çalıştığın gerçeklik arasında ikiye bölünmüş genç bir kızdır. İnternette büründüğü kimliği Gigi, ünlü müzik grubu Fever Dream’i ve grup üyelerinin özel hayatlarını büyük bir merakla ve hatta tutkuyla takip etmektedir. Arkadaşlarının yıllar önce bu hayranlık dünyasından vazgeçmiş ve yeni maceralara atılmış olması itmiştir onu iki kimlikli yaşamaya. Bir akşam imkânsız gibi görünen şey gerçekleşir ve Grace idolü, Fever Dream’in solisti Jes ile tanışma şansı yakalar. O ânı hayatındaki bir dönüm noktası olarak belirleyen Grace, sonrasında yaşananlarla birlikte aslında dünyasının ne kadar bölünmüş olduğunu ve bunun yaptığı seçimlere, arkadaşlık ilişkilerine ve aile dinamiklerine nasıl etki ettiğini anlayacaktır.

Zan Romanoff kimdir: 

Zan Romanoff Yemek, feminizm, televizyon, kitaplar ve gençler üzerine yazılar yazan Zan Romanoff, 1987 yılında Los Angeles’da dünyaya geldi. 2009 yılında Yale Üniversitesi, edebiyat bölümünde mezun oldu. 2017 yılında kaleme aldığı gençlik romanı Aşk ve Ateş, raflara çıktığı ilk haftanın sonunda yeni baskı yaptı. Sporla, yemekle ve hayvanlarla iç içe bir hayat yaşayan yazar halen Los Angeles’da yaşamaktadır.

edebiyathaber.net(19 Nisan 2018)

Yorum yapın