Gary Phillips’ten nefes kesen polisiye: Tekinsiz Bölge

Temmuz 13, 2023

Gary Phillips’ten nefes kesen polisiye: Tekinsiz Bölge

Gary Phillips’in Tekinsiz Bölge adlı romanı Ayrıntı Yayınları tarafından Aslı Araboğlu çevirisiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Polisiye romanlarına siyahilerin ritmini taşıyan ABD’li yazar Gary Phillips’in sarsıcı, dikkat çekici ve anlamlı noir bir kısa hikâye anlattığı kitabı Tekinsiz Bölge, Ayrıntı Yayınları’nın Yeraltı Edebiyatı Dizisi’nde yerini aldı! Tek solukta okuyacağınız Tekinsiz Bölge, yarı-evsiz bir Vietnam gazisi olan Magrady’nin Skid Row dolaylarında kayıplara karışan yürüme engelli dostunu arayışını anlatıyor. Kitapta, Gary Phillips’in Denise Hamilton ile yaptığı samimi bir söyleşi de okurları bekliyor.

Gary Phillips’in bir internet sayfası için çevrimiçi seri olarak kaleme aldığı ve daha sonra kitaplaştırdığı Tekinsiz Bölge, Ayrıntı Yayınları’ndan çıktı.

Evsizliğin, politik yozlaşmanın ve kentsel dönüşümün potansiyel etkilerini derinlemesine inceleyen Tekinsiz Bölge, çağdaş kara kurgunun birinci sınıf bir örneği.

Ortadan kaybolan yürüme engelli arkadaşının riskli işlere bulaşmış olabileceğini düşünen yarı-evsiz Vietnam gazisi Magrady, dostunu ararken giriştiği macera boyunca agresif topluluk organizatörleriyle, gözü kara bir polisle, savaşın can yakıcı anılarıyla, seksi bir kadınla, büyülü bir kafatasıyla, uyuşturucu kültürüyle ve gece yarısı gelen acılı patates kızartması krizleriyle karşı karşıya kalır. Toplum, gelişen ve zenginleşen Los Angeles’ın göbeğindeki büyük, parlak binaların ışıltılarıyla büyülenmişken Gary Phillips, göz ardı ettiğimiz insanların yaşam koşullarını gözler önüne serer.

GARY PHILLIPS HAKKINDA

1955 yılında, bir teknisyenin ve bir kütüphane görevlisinin oğlu olarak Los Angeles’ta dünyaya gelmiştir. Erken yaş­larda, Arthur Conan Doyle, Dashiell Hammett, Richard Wright, Rod Serling’in romanlarından; Jack Kirby, Jim Apa­ro, Zora Neale Hurston, Donald Goines ve Lester Dent gibi çizgi roman sanatçılarının eserlerinden etkilenmiştir. Sen­dika organizatörlüğü, siyasal kampanya koordinatörlüğü, radyo sunuculuğu gibi birçok meslekte deneyim edinmiş ve bu deneyimlerini hikâyelerine yansıtmıştır. Yazarlığa ve çizgi romanlara olan ilgisinin üzerine gitmeye karar vererek organizatörlük işinden ayrılmış ve Robert Crais’den gizem romanı yazma dersleri almıştır. Eserlerinde ırk, sınıf ve sosyal kimlik gibi toplumsal konuları işleyen Phillips’in şu anda on sekiz romanı, elli kısa hikâyesi ve dokuz çizgi ro­manı bulunuyor.

edebiyathaber.net (13 Temmuz 2023)

Yorum yapın