Bağlanma stiliniz hangisi: Güvenli mi, kaygılı mı, kaçınmacı mı?

Temmuz 14, 2022

Bağlanma stiliniz hangisi: Güvenli mi, kaygılı mı, kaçınmacı mı?

Ziya Ünlütürk’ün Hani Ayrılıklar da Sevdaya Dahildi? adlı kitabı Destek Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Çocukluktaki bağlanma şekillerimiz, anne baba ile ilişkimiz yetişkin hayatımıza nasıl yansıyor? 

Duygularımız, düşüncelerimiz ve davranışlarımızın gerçekten bize ait olup olmadığını nasıl ayırt edebiliriz?

Anne baba ile ilişkilerimizde kör noktada kalmış bir ebeveyn varsa bu yaşamımızı hangi yönde etkiler?

Klinik Psikolog Ziya Ünlütürk Hani Ayrılıklar da Sevdaya Dahildi? adlı kitabıyla anne baba ilişkilerimizden başlayarak ilişkilerin kör noktalarını anlamamız için ipuçları veriyor. İnsanın çevresini ve çevresinde olan biteni tanıma yolu olan ilişkileri doğru değerlendirmemiz ve çıkarımlarımızı yaşamımıza uygulamamız adına yol gösteriyor. 

Arka Kapak Yazısı:

“NE BİR GEMİ TEK DEMİRE BAĞLANIR NE DE HAYAT, TEK BİR ÜMİDE.” 

– EPİKTETOS

“Onu ilişkiye başlarken değil, ayrılırken tanırsın.”

Neden böyle söylenir biliyor musun? Çünkü ayrılıkların nedenleri şimdinin içinde gizli değildir, çok eskilere dayanır. Anneyle kurulan ilk temasa kadar geri gitmek gerekir. Bağlanmak için hep aynı tip insanları seçiyor olman ve sonunda yine hep birbirine çok benzeyen ayrılıklar yaşaman tesadüf değil, seçim…

İlişkilerinde yaşadığın sorunları karşındaki insanla çözemezsin. Mesele çocukluk yıllarında öğrendiğin bağlanma biçimleriyle ilgili, onunla değil… 

Ayrılır ayrılmaz başkasını mı buldu? Hiç değerin yokmuş gibi mi gitti? Uzaklara mı kaçtı? Meğer hiç mi sevmemiş seni? Neden hiç üzülmüyor? Neden hissetmiyor yokluğunu? Her şey yalan mıymış?

Bütün bunların, onun nasıl bir insan olduğuyla değil, senin bağlanma şeklinle nasıl bir ilişkisi olduğunu anlamaya ve konuyu kökünden çözmeye hazır mısın?

Klinik Psikolog Ziya Ünlütürk’ün kaleme aldığı HANİ AYRILIKLAR DA SEVDAYA DAHİLDİ, bağlanma şekillerini, travmaları ve ayrılık sonrası süreci güvenli bir deneyime dönüştürecek.

Yazar Hakkında:

1984 yılında Hacıbektaş’a bağlı Sadık Köyü’ünde doğdu. Öğrenim hayatına bu köyün ilköğretim okulunda adım attı. Ortaokulu Kayseri Kadı Burhanettin İ.Ö.O. ve Nevşehir Rauf Nail İ.Ö.O. , liseyi ise Nevşehir 2000 Evler Lisesi ve Kırşehir Lisesi’nde tamamladı. 2003 yılında Atatürk Üniversitesi, Psikolojik Danışmalık ve Rehberlik bölümünde lisans eğitimi tamamladı.

2017 yılında Esenyurt Üniversitesi Klinik Psikoloji yüksek lisansını tamamladı.

2018 yılında Viyana Sigmund Freud Üniversitesi – Psikoterapi Doktora programına başladı ve halen devam ediyor.

Eskişehir’i yeni birçok terapi ile tanıştırdı ve farklı çalışma anlayışı kattı. Daha sonra hem İstanbul hem Eskişehir’de çalışmaya devam etti. 2020 yılından itibaren sadece İstanbul ofisinde çalışmaya devam ediyor. Şu an online terapi ağırlıklı olarak çalışıyor.

Halen kurucusu olduğu MorMavi Psikolojik Danışmanlık Merkezinde çalışıyor.

edebiyathaber.net (14 Temmuz 2022)

Yorum yapın