Nicoletta Costa’dan çocuklara: “Kediler Şehri”

Temmuz 14, 2022

Nicoletta Costa’dan çocuklara: “Kediler Şehri”

Nicoletta Costa’nın çocuklara yazıp resimlediği “Kediler Şehri”, Aydagül Ferullo çevirisiyle Dinozor Çocuk tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Limandaki eski mahallelerden birinde Dil Balığı Caddesi 3 numarada içinde gürültücü mü gürültücü, sevimli mi sevimli kedilerin yaşadığı kocaman pembe bir apartman varmış.

Kedilerin yolu bir gün kendi gibi mini minnacık çatı katında oturan ve zamanla kedilerin can dostu olan farecik Filippo ile kesişmiş.

Nicoletta Costa

İçindeki çocuğu korumayı bildiğinden ve dünyaya bir çocuğun gözleriyle bakmayı başarabildiğinden çocuk dünyasının en büyük yazarlarından biri olarak bilinir. 1980’den beri onlarca hikâyede kelimeleriyle ve çizimleriyle o dünyayı anlatmaya devam ediyor. Yayımladığı 300’den fazla kitap aracılığıyla çocukların düşüncelerini, davranışlarını ve tutumlarını keşfetmemizi sağlıyor. Kitapları Rusya, Yunanistan, İspanya, Çin de dahil pek çok ülkede yayımlandı. Yıllar içerisinde önemli ödüller kazandı. Nicoletta Costa eserlerini hem yazar hem de resimler.

“Kediler” adlı seri Nicoletta Costa’nın en sevdiği hayvan olan kedilere adanmıştır ve Dil Balığı Caddesi’ndeki 3 numaralı büyük binanın sakinlerinin maceralarını anlatmaktadır.

edebiyathaber.net (14 Temmuz 2022)

Yorum yapın