“Gabo İllias” Şubat takvimi belli oldu

Şubat 1, 2024

“Gabo İllias” Şubat takvimi belli oldu

Yozgatlı İlyas’ın Nobelli yazar Gabriel García Márquez’lebuluşan ironik hikayesi Gabo İllias sahnelenmeye devam ediyor. Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri’nde Oyun Yazarlığı Özel Ödülü’ne layık görülen oyun Şubat ayında Asmalı Sahne’de seyirci ile buluşmaya devam edecek.

‘Gabo İllias’ oyunun yazarlığı Elçin Gürler’e aitken; yönetmenliğini Tamer Can Erkan, danışmanlığı ise Ahmet Sami Özbudak’a ait. Tek kişilik oyundaki İlyas karakterine de Lütfi Can Bulut hayat veriyor. Monologlar Müzesi ve Asmalı Sahne ortaklığında hayata geçirilen oyun; 29 yaşındaki özel güvenlik görevlisi İlyas’ın; Yozgat’ta başlayan trajik ama Marquez romanları kadar büyülü hikayesinin izinde bir yolculuğa çıkartıyor. İlyas’ın görünür olma mücadelesi seyircileri kompartımandan alıp Yozgat’tan İstanbul’da bir öğrenci yurduna oradan Kolombiya’nın arka sokaklarına doğru götürüyor.

Şubat ayında; 3 Şubat Cumartesi 17.00 ve 20 Şubat Salı 20.30’da Asmalı Sahne’de 2 gösterimle seyirci ile buluşacak. Gabo İllias’ın sarsıcı hikayesi; sezon boyunca sahnelenmeye devam edecek. Biletler ve detaylı bilgi için tiyatrolar.com.tr’den bilgi edinebilir.

edebiyathaber.net (1 Şubat 2024)

Yorum yapın