Özgür Üniversite 2023 bahar dönemi başlıyor

Nisan 4, 2023

Özgür Üniversite 2023 bahar dönemi başlıyor

Özgür Üniversite 2023 bahar dönemi 8 Nisan Cumartesi günü saat 15.00’de Fikret Başkaya’nın ‘Uygarlık Paradigmasını Değiştirmek!’ başlıklı semineriyle başlıyor. Seminerler, yüz yüze ve aynı anda online/zoom olarak gerçekleştirilecek.

Bilimsel ve estetik faaliyetin yozlaşmasına ve yozlaşmanın ortaya çıkardığı olumsuzluğa ısrarla dikkat çekmek için, yayınlar çıkaran, sempozyumlar- seminerler düzenleyen Özgür Üniversite  bahar dönemine 8 Nisan Cumartesi günü saat 15.00’da Fikret Başkaya’nın ‘Uygarlık Paradigmasını Değiştirmek!’  başlıklı semineriyle başlayacak.

Tarih, ekoloji, felsefe,  edebiyat, psikoloji, sinema ve güncel tartışmaların yer alacağı bahar dönemi programında yer alacak seminerler şöyle:

Abdullah Köktürk, Levent Dölek, Savaş Karabulut, Sungur Savran ile 3 hafta sürecek, ‘Deprem: Doğa, Ekonomi Politik, Devrim’ Foti Benlisoy ile 4 hafta sürecek ‘Kapitalist Kıyametçilik’ , Bahadır Özgür ile 4 hafta  ‘İnşaat Oligarşisi: Ekonomi Ve Rejim’, Erdoğan Aydın ile 3 hafta, ‘Egemenlerin Basıncı Altında Tarihimizde Seçimler’ konuşulacak.Begüm Özden Fırat, Ecehan Balta, Hülya Osmanağaoğlu, Sinan Yıldırmaz, Y. Doğan Çetinkaya ve  Zafer Aydın ile 6 hafta ‘Ezilenlerin 100 Yılı 1923-2023’ tarih konuşmaları gerçekleşecek. Kumru Toktamış ile4 hafta ‘Feminizmler: Tarih Ve Teori?’ konuşulacak.  

Levent Safalı ile 4 hafta ‘Felsefeyi Arayan Dünya’, Cem Kaptanoğlu ve Zeynep Erk Emeksiz ile 3 haftalık, Psikodinamik Film Ve Edebi Metin Okumalarıgerçekleşecek.

Cengiz Gündoğdu ve Berrin Taş ile, Yazarlık semineri:  Nazım Hikmet’in ‘Memleketimden İnsan Manzaraları’ Adlı Eserin Estetik Kategorilerle Çözümlenmesi’  çalışması yer alacak.  

Galip Kılıç yönetiminde devam eden ‘Dinler ve Düşünceler Tarihi-2- Antik Mısır’ seminerleri yeni katılımlarla, yeni başlıklarla devam edecek.

Seminerlere kayıt ve bilgi için, [email protected] adresine mail atabilir, (212) 292 77 40 numaralı telefonu arayabilirsiniz

edebiyathaber.net (4 Nisan 2023)

Yorum yapın